Inicijativa Otvoreni Balkan: Nastavlja se izvoz brašna, ulja, pšenice i kukuruza u Severnu Makedoniju

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Juče, 22. marta ministri poljoprivrede Srbije i Severne MAkedonije razgovarali su u Beogradu o Inicijativi Otvoreni Balkan.

Značaj Inicijative Otvoreni Balkan se posebno ističe u aktuelnoj situaciji kada se zatvaraju mnoga tržišta u svetu zbog trenutne ratne situacije u Ukrajini.

Glavna tema sastanka dva ministra bio je izvoz ugovorenih količina kukuruza, pšenice, brašna i ulja pre uvođenja zabrane. Dogovoreno je da se izvoz na osnovu ranije ugovorenih količina pomenutih proizvoda nastavi utvrđenom dinamikom u narednom periodu, prenosi agrosmart.net.

Agroinfo.rs

Inicijativa Otvoreni Balkan: Nastavlja se izvoz brašna, ulja, pšenice i kukuruza u Severnu Makedoniju

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Kako bi izbegle prskanje ulja većina domaćica poklapa meso prilikom prženja što utiče na teksturu posebno ukoliko pripremate stek.

Ko god je imao ovaj problem zna koliko je zapravo naporno odlediti i očistiti zamrzivač.

Vlada Srbije usvojila je izmenjenu Odluku o privremenom ograničenju izvoza osnovnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda važnih za stanovništvo. Zbog dovoljnih količina, predlaže se slobodan izvoz brašna sa domaćeg tržišta.

Zakomplikovan izvoz na rusko tržište, ali i veliki uvoz, tvrde leskovački povrtari, oborili su cenu kupusa.

U Srbiji je u 2022. godini zasejano 732.000 hektara pšenice, a prema rečima zvaničnika, imamo dovoljno hrane i za sebe i za izvoz.

Srbija je danas izvezla prve količine svežih jaja u Albaniju, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета