Isplata subvencija po hektaru počinje 24. aprila: Rekordan rok

Foto:pixabay.free

Foto:pixabay.free

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković najavila je u Skupštini Srbije da 24. aprila počinje isplata subvencija po hektaru.

Ona je dodala da je javni poziv za ovu vrstu subvencija objavljen 7. aprila i da se nikad ranije nije desilo da se u ovako kratkom roku, od objavljivanja poziva, počne isplata subvencija.

Tanaskovićeva je to rekla na javnom slušanju o Predlogu izmena i dopuna Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju, u organizaciji skupštinskog Odbora za poljoprivredu, šumartsvo i vodoprivredu.

(Agroinfo.rs/Telegraf Biznis)

Isplata subvencija po hektaru počinje 24. aprila: Rekordan rok

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Posle najave novih protesta i blokada puteva, na poziv Ministarstva poljoprivrede predstavnici proizvođača maline iz Arilja dogovorili su za ponedeljak novi sastanak sa otkupljivačima i proizvođačima, kom će prisustvovati i ministar poljoprivrede.

Vlasnici poljoprivrednih parcela koje se izdaju u zakup, posebno oni koji plaćaju zakup zemljišta, suočiće se s novim pravilima kako bi ostvarili pravo na državne subvencije.

Budžet za 2024. godinu je usvojila Vlada, a na osnovu njega se jasno vidi da država baš ne mari za poljoprivrednike.

Do sada je u 2.201 gazdinstvu u Srbiji potvrđeno 4.167 slučajeva afričke kuge kod domaćih svinja, od čega je 3.857 uginulo, a rebalansom budžeta Ministarstva poljoprivrede obezbeđeno je dodatnih 500 miliona dinara koje će služiti za sprečavanje te zarazne bolesti i nadoknadu štete vlasnicima bolesnih životinja.

Direktor Uprave za zaštitu bilja Ministarstva poljoprivrede Srbije Nebojša Milosavljević izjavio je da trenutno ispravnost voća i povrća na tržištu kontrolišu 134 inspektora, ističući da je u planu zapošljavanje novih inspektora.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета