Isplata subvencija po hektaru počinje 24. aprila: Rekordan rok

Foto:pixabay.free

Foto:pixabay.free

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković najavila je u Skupštini Srbije da 24. aprila počinje isplata subvencija po hektaru.

Ona je dodala da je javni poziv za ovu vrstu subvencija objavljen 7. aprila i da se nikad ranije nije desilo da se u ovako kratkom roku, od objavljivanja poziva, počne isplata subvencija.

Tanaskovićeva je to rekla na javnom slušanju o Predlogu izmena i dopuna Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju, u organizaciji skupštinskog Odbora za poljoprivredu, šumartsvo i vodoprivredu.

(Agroinfo.rs/Telegraf Biznis)

Isplata subvencija po hektaru počinje 24. aprila: Rekordan rok

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Vlasnici poljoprivrednih parcela koje se izdaju u zakup, posebno oni koji plaćaju zakup zemljišta, suočiće se s novim pravilima kako bi ostvarili pravo na državne subvencije.

Budžet za 2024. godinu je usvojila Vlada, a na osnovu njega se jasno vidi da država baš ne mari za poljoprivrednike.

Do sada je u 2.201 gazdinstvu u Srbiji potvrđeno 4.167 slučajeva afričke kuge kod domaćih svinja, od čega je 3.857 uginulo, a rebalansom budžeta Ministarstva poljoprivrede obezbeđeno je dodatnih 500 miliona dinara koje će služiti za sprečavanje te zarazne bolesti i nadoknadu štete vlasnicima bolesnih životinja.

Direktor Uprave za zaštitu bilja Ministarstva poljoprivrede Srbije Nebojša Milosavljević izjavio je da trenutno ispravnost voća i povrća na tržištu kontrolišu 134 inspektora, ističući da je u planu zapošljavanje novih inspektora.

Premija po litri predatog mleka je uvećana, za ovaj kvartal iznosi 19 dinara.

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković, šef Kabineta predsednika Nenad Dolovac sastali su se danas sa predstavnicima poljoprivrednih udruženja, kako bi razgovarali o problemima koji i dalje tište poljoprivrednike, saopštilo je Udruženje za zaštitu poljoprivrednika Asocijacija 2022.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета