Izbor za najbolju šljivovicu biće organizovan u avgustu u Blacu

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

U okviru ovogodišnje manifestacije 'Dani šljive' u Blacu, koja je zakazana za period od 20. do 22. avgusta, biće održan i izbor za najbolju šljivovu rakiju u 2021. godini. Utvrđeni su i uslovi za sve one koji žele da učestvuju u takmičarskom delu.

Uslovi za učešće na takmičenju su da su učesnici poljoprivredni proizvođači ili da se bave proizvodnjom alkoholnih pića, da za izbor dostave uzorak od 2 litara rakije najkasnije do 8. avgusta 2021. Organizator je, kako se navodi na sajtu opštine, za pobednike obezbedio vredne nagrade.

Pravna lica, proizvođači rakije, čine posebnu takmičarsku kategoriju.

Najbolju zlatnu rakiju u obe kategorije proglasiće stručni žiri, na čelu sa Ninoslavom Nikićevićem sa Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu.

Agroinfo.rs/agrotv.net

Izbor za najbolju šljivovicu biće organizovan u avgustu u Blacu

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Odležavanje, ili starenje destilata, podrazumeva najkraće vreme koje je potrebno da destilat ili gotova rakija odstoji pod određenim uslovima.

Srpska rakija nadaleko je poznata, ona je u našem narodu lek za telo, za dušu, ali i sredstvo za dezinfekciju i mnogo toga još.

Od 21. do 27. maja 2022. godine po 89. put na Novosaskom sajmu održaće se tradicionalni međunarodni poljoprivredni sajam koji će ugostiti brojne izlagače iz zemlje i inostranstva.

Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo uručio je juče ugovore o dodeli oko 60 miliona dinara korisnicima iz srpske pokrajine po osnovu konkursa za nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije i konkursu za nabavku opreme za proizvodnju piva.

U Kačarevu je 3. marta 2022. godine počela 35. po redu "Slaninijada" koja će na programu biti do 6. marta.

U vikendu za nama održana je Kobasicijada u Turiji, a ponovo je oboren i Ginisov rekord jer je napravljena najveća kobasica na svetu.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета