Kikinda izdaje poljoprivredno zemljište u javnoj svojini

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Grad Kikinda raspisao je Javni oglas za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta, u javnoj svojini.

Oglasom je precizirano da se parcele izdaju od 15. aprila do 31. oktobra, a javnim oglasom obuhvaćena je 41 šifra. Dalibor Oličkov, rukovodilac Odseka za poljoprivredu, precizirao je da se zainteresovanima u zakup nudi oko 51 hektar poljoprivredog zemljišta. Od ponuđene površine, obradivo je oko 5,7 odsto.

– Ostale parcele koriste se za košenje i ispašu. Na ovaj oglas mogu da se jave pravna i fizička lica, nosioci poljoprivrednih gazdinstava. Neophodan formular za učešće na javnom oglasu dostupan je na sajtu kikindaonline, kao i u Uslužnom centru. Od ostale dokumentacija, potrebna je fotokopija lične karte, ako je fizičko lice nosilac poljoprivrednog gazdinstva. U slučaju da je pravno lice nosilac poljoprivrednog gazdinstva, potrebno je da priloži i izvod iz Privrednog registra, kao i potvrdu o aktivnom status poljoprivrednog gazdinstva. Osmi april krajnji je rok za dostavu dokumentacije – naveo je Oličkov i dodao da će se otvaranju ponuda pristupiti već 9. aprila:

– Parcele će u zakup dobiti fizičko ili pravno lice koje je ponudilo najveću cenu na osnovu prikupljenih zatvorenih ponuda. U obavezi su da, u roku od pet dana, uplate sredstva za zakup. Početna cena za livade i pašnjake iznosi 4.805 dinara, za hektar obradivog zemljišta 24.027 dinara, a za neobradivo 2.877 dinara. Najatraktivnije lokacije nalaze se oko bivše kikindske kasarne. Njihova površina kreće se od jednog do tri hektara, a prvenstveno služe za otkos. Detaljnije informacije očekuju vas na Uslužno centru, ili u kancelariji 70 Gradske uprave, kao i na broj telefona 0230-410-223.

Agroinfo.rs/agrotv.net

Kikinda izdaje poljoprivredno zemljište u javnoj svojini

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Najveći zakupci državnog poljoprivrednog zemljišta, pored nekoliko srpskih kompanija, su i one čiji vlasnici imaju pasoše drugih država, poput Ujedinjenih Arapskih Emirata, Hrvatske i Rusije, a cena koju godišnje plaćaju za najam srpskih oranica kreće se od 206 do 288 evra po hektaru na godišnjem nivou.

U Kikindi su juče počeli 36. “Dani ludaje”. Tokom četiri dana manifestacije, u Kikindi će biti organizovan raznolik kulturni, zabavni, sportski i gastronomski program

U prvoj polovini godine najskuplje poljoprivredno zemljište bilo je u Južnobačkom okrugu gde je hektar prodat za oko 31.000 evra, navodi se u polugodišnjem izveštaju Republičkog geodetskog zavoda (RGZ).

Poljoprivredno zemljište na Paliću i u katastarskoj opštini Novi grad prodato je kroz stečaj firme Ljutovo, objavila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.

Vlada Srbije je ovih dana donela Uredbu o uslovima, načinu i postupku za davanja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na korišćenje u nepoljoprivredne svrhe.

Najnovijom vladinom uredbom je predviđeno da država poljoprivredno zemljište u svom vlasništvu može dati i u druge, nepoljoprivredne, svrhe.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета