Vatra guta 30 hektara pšenice požar između Kikinde i Mokrina

Foto:pixabay

Foto:pixabay

Veliki požar ovog popodneva zahvatio je žitorodna polja između Kikinde i Mokrina. U delu atara Brešće, vatra je buknula oko 15 časova.

U delu atara Brešće, vatra je buknula oko 15 časova. Izgorele su ovršene parcele, a vatra guta pšenicu koja je trebalo da bude požnjevena. 

U gašenju učestvuju pripadnici Vatrogasno-spasilačkog bataljona, a vatra je zahvatila čak 30 hektara neovršene pšenice, piše Gradskionline.
Gašenje požara je još uvek u toku, javio je Tanjug, a vatrogascima pomažu i traktori sa tanjiračama. Kako piše Gradskionline u gašenju požara učestvuju i vatrogasci kompanije NIS, kao i poljoprivrednici i mehanizacija kompanije Romić. Portal prenosi da su stradali usevi kompanija Romić i Matijević, te da se uzrok požara ne zna. Vatrogascima vetar otežava gašenje.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Vatra guta 30 hektara pšenice požar između Kikinde i Mokrina

Komentari

They may be unaware that long- term use of supplements can have adverse effects brand name cialis online

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Istraživačko-razvojni institut za informacione tehnologije biosistema "Biosens" iz Novog Sada pokrenuo je projekat Digitalno selo, prvo digitalno selo u Srbiji.

U Kikindi su juče počeli 36. “Dani ludaje”. Tokom četiri dana manifestacije, u Kikindi će biti organizovan raznolik kulturni, zabavni, sportski i gastronomski program

Požari koji su opustošili delove Grčke poslednjih nedelja veliku štetu su naneli i pčelarstvu ove zemlje. Više od 9.000 košnica je izgubljeno.

Koliko je ljudski faktor štetan, govori činjenica da Amazonska prašuma, takozvana 'pluća sveta', sada više emituje ugljen-dioksida nego što može da ga apsorbuje, utvrdila je najnovija naučna studija. Prema toj studiji, emisija iznosi milijardu tona ugljen-dioksida godišnje, prenosi britanski list "Gardijan"

Komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Miloš Majstorović apelovao je na građane da ne pale strnjiku, jer takvi požari mogu biti izuzetno opasni.

Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije apelovao je na građane da ne spaljuju nisko rastinje na otvorenom prostoru zbog opasnosti od širenja požara, koji može da ugrozi živote i zdravlje ljudi, nanese materijalnu štetu i ostavi posledice po životnu sredinu.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета