Konkurs za dodelu sredstava za čišćenje divljih deponija

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Ministarstvo zaštite životne sredine će tokom maja raspisati konkurs za dodelu sredstava gradovima i opštinama za čišćenje i uklanjanje divljih deponija na svojim područjima, a ministarka Irena Vujović je, kako prenosi RTV, najavila da će krajem godine početi i izgradnja regionalnih reciklažnih centara.

Resorna ministarka objašnjava da je ministarstvo prvo od lokalnih samouprava tražilo da popišu divlje deponije, kako bi se dobila kompletna slika ovog problema.

Jedan od uslova za dobijanje podrške na ovom konkursu biće da na gradskim deponijama postoje kapaciteti gde bi otpad sa divljih deponija mogao da se smesti.

To, kaže ministarka, često predstavlja problem zato što dosta gradovi i njihovih deponija nemaju više kapaciteta za novi otpad.

Dodaje da će se, takođe, sanirati mesta na kojima su bile deponije i revitalizovati zemljišta koja se neretko nalaze u samom centru grada.

Ministarka ukazuje da se u rešavanju problema čvrstog otpada, radi paralelno na nekoliko koloseka te da se mnogo očekuje od regionalnih reciklažnih centara.

Početak njihove izgradnje planiran je za kraj godine i to putem kredita Evropske banke za obnovu i razvoj.

Naglašava i da, kada je reč o uklanjanju divljih deponija, veoma je važna redovna lokalna inspekcijska kontrola, jer ako se jednom očišćeni teren za nekoliko dana ili nedelja ponovo pretvori u smetlište, problem nije trajno rešen.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Konkurs za dodelu sredstava za čišćenje divljih deponija

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti prijave za podsticaje na portalu ePodsticaji

Ministarstvo zaštite životne sredine saopštilo je da je Vlada Republike Srbije usvojila Program zaštite vazduha u Republici Srbiji za period od 2022. do 2030. godine sa Akcionim planom, kojim su definisane mere i aktivnosti koje će se sprovoditi u narednom periodu u cilju poboljšanja kvaliteta vazduha.

Opština Arilje raspisala je Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za nabavku nove poljoprivredne opreme, mehanizacije i stočnog fonda u 2022. godini.

Iz Javnog preduzeća "Vode Vojvodine" objavili su da je završen Konkurs za dobrovoljce koji su bili zainteresovani ra postanu ribočuvari - volonteri.

Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo uručio je juče ugovore o dodeli oko 60 miliona dinara korisnicima iz srpske pokrajine po osnovu konkursa za nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije i konkursu za nabavku opreme za proizvodnju piva.

Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija (UNWTO) raspisala je Konkurs za izbor najboljih turističkih sela, pa se pozivaju svi zainteresovani da uzmu učešće.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета