Konkurs za stočare u julu, za ratare u avgustu

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović najavio je danas još dva konkursa za subvencije u poljoprivredi, u julu za stočare, a za ratare u septembru.

Nedimović je, gostujući na RTS-u, podsetio da je konkurs za novac iz IPARD programa otvoren 21. juna i da će trajati do 10. septembra, nakon čega će biti formirane rang liste.
 
U zavisnosti od sektora, povrat novca ide od 60% do 80%, kaže Nedimović.
 
Dodaje da se novac može dobiti za investicije od minimum 5.000 EUR, a maksimalno do 700.000 i 1.000.000 EUR, zavisno od sektora.
 
– To je za nabavku svega što treba, što vam padne na pamet, osim za traktore. Znači, za izgradnju objekata, zasade, mehanizaciju – rekao je Nedimović dodajući da se očekuje više zahteva nego prethodnih godina.
 
Ministar navodi da je upravo završen konkurs za voćare i povrtare, da je bilo oko 2.300 prijava, kao i da će uskoro biti objavljeni rezultati konkursa.
 
– Ova godina liči da će biti dobra ratarski i moramo da učinimo sve da maksimalno eksploatišemo to sve – kaže Nedimović.

Agroinfo.rs

Konkurs za stočare u julu, za ratare u avgustu

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Poljoprivrednici u Srbiji će sledeće nedelje izaći na protest upozorenja, blokadom puteva na više mesta, ako država ne ponudi rešenja za probleme sa viškovima mleka i žitarica, izjavio je danas predsednik Udruženja odgajivača goveda u centralnoj Srbiji Milija Palamarević.

Više udruženja proizvođača mleka iz različitih delova Srbije, zatražilo je od Vlade Srbije, Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoporivredu i ministarke Jelene Tanasković, da hitno usvoje njihove zahteve i preduzmu mere za spasavanje domaćih farmi krava.

Stočari Mačvanskog okruga najavili su ponovo proteste jer, kako tvrde, neke mlekare su već najavile smanjenje otkupne cene mleka za pet do šest dinara, pa čak i odlaganje isplate prilikom otkupa.

Udruženje proizvođača mleka Mačvanskog okruga poslalo je ministru Branislavu Nedimoviću zahtev za hitno rešavanje alarmantne situacije u mlekarstvu.

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je predlog Pravilnika o sprovođenju programa podrške za primarne poljoprivredne proizvođače zbog teških uslova poslovanja izazvanih pandemijom Covid-19.

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije apelovalo je na Ministarstvo poljoprivrede da hitno pomogne stočarima na Sjeničko-pešterskoj visoravni, jer je njihov tradicionalni način rada ugrožen lošim vremenskim uslovima i niskim otkupnim cenama.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета