Najava Agroindustrijskog foruma Srbija - Rusija za razvoj uzajamne trgovine

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

U Beogradu će, u hotelu Hajat, biti organizovan Agroindustrijski forum ruskih proizvođača poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda i bilateralni susret sa srpskim trgovinskim lancima, distributerima i uvoznicima sirovina za prehrambenu industriju. Događaj je predviđen da se održi 30. juna u 9:30 časova.

Ministarstvo poljoprivrede Ruske Federacije, Federalni centar za razvoj izvoza proizvoda agroindustrijskog kompleksa Ruske Federacije 'Agroeksport' i Trgovinsko predstavništvo Ruske Fedracije u Republici Srbiji, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i Privrednom komorom Srbije, organizuju Agroindustrijski forum ruskih proizvođača poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda i bilateralne susrete sa srpskim trgovinskim lancima, distributerima i uvoznicima sirovina za prehrambenu industriju. 

Forum će uvodnim izlaganjem otvoriti Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede,šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Sergej Levin, zamenik ministra poljoprivrede Ruske Federacije, Bogdan Igić, državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i Miroljub Aleksić, potpredsednik Privredne komore Srbije.

Na forumu će biti predstavljene perspektive razvoja uzajamne trgovine poljoprivrednim proizvodima uz učešće Sergeja Levina, zamenika ministra poljoprivrede Ruske Federacije, Dmitrija Krasnova, rukovodioca Federalnog centra 'Agroeksport' i predstavnika ruskih industrijskih kocerna i udruženja.  Rusku delegaciju čine najznačajniji ruski koncerni i veliki proizvođači poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, a u okviru foruma održaće se sajam, gde će više od 20 ruskih kompanija proizvođača konditorskih, mesnih, mlečnih proizvoda, pića, kao i proizvoda od ulja, žitarica i drugih poljoprivrednih industrija predstaviti svoje proizvode. 

U toku sajma održaće se bilateralni sastanci, gastronomske radionice sa degustacijom i kratkom prezentacijom specijaliteta vodećih ruskih kuvara.

Agroinfo.rs/pks.rs

Najava Agroindustrijskog foruma Srbija - Rusija za razvoj uzajamne trgovine

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Zahlađenje sa kišom u odnosu na protekle dane ne bi trebalo da naudi ranim sortama voća, procvetalog usled toplog vremena krajem februara sve dok ne nastupi naglo snižavanje temperature ispod nule.

Vlasnici poljoprivrednih parcela koje se izdaju u zakup, posebno oni koji plaćaju zakup zemljišta, suočiće se s novim pravilima kako bi ostvarili pravo na državne subvencije.

Jesenja setva pšenice u Srbi se bliži kraju, zasejano je manje parcela nego prošle godine, zemljište je nedovoljno nađubreno, seme je korišćeno sa "tavana", a ne deklarisano, pa se dogodine ne može očekivati dobar rod, rekli su danas poljoprivrednici

Sredstva predviđena za poljoprivredu u budžetu za sledeću godinu dovoljna su za sva predviđena direktna davanja u okviru podsticaja u poljoprivredi, izjavila je danas državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Milica Đurđević.

Do sada je u 2.201 gazdinstvu u Srbiji potvrđeno 4.167 slučajeva afričke kuge kod domaćih svinja, od čega je 3.857 uginulo, a rebalansom budžeta Ministarstva poljoprivrede obezbeđeno je dodatnih 500 miliona dinara koje će služiti za sprečavanje te zarazne bolesti i nadoknadu štete vlasnicima bolesnih životinja.

Direktor Uprave za zaštitu bilja Ministarstva poljoprivrede Srbije Nebojša Milosavljević izjavio je da trenutno ispravnost voća i povrća na tržištu kontrolišu 134 inspektora, ističući da je u planu zapošljavanje novih inspektora.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета