Foto:Pixabay.com

Foto:Pixabay.com

Institut za voćarstvo u Čačku i ove godine organizuje takmičenje za najbolju šljivovicu iz svih srpskih zemalja za 2019. godinu, od Republike Srpske, Srbije do Kosova i Metohije. Takmičenje je zakazano za 3. jul.

Na takmičenju u Čačku nadmetaće se proizvođači vrhunskih prepečenica koje su protekle godine, od Banjaluke do Leposavića, stekle pobedničke nagrade na nekom od 12 regionalnih nadmetanja.

Prema rečima dr Branka Popovića, osnivača ovog takmičenja, prijavljeno je 40 uzoraka rakije od šljive, koje će oceniti devetočlani žiri.

Izvor:.boljazemlja.com

Najbolja šljivovica bira se 3. jula

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

U vikendu za nama održana je Kobasicijada u Turiji, a ponovo je oboren i Ginisov rekord jer je napravljena najveća kobasica na svetu.

Uz podršku Privredne komore Vojvodine, Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika (SUMP) pokrenulo je akciju izbora za „Najbolje poljoprivredno gazdinstvo” i „Najboljeg mladog poljoprivrednika” u Srbiji za 2022. godinu.

Drugi šumadijski festival rakije održaće se 11. decembra, a domaćin je grad Kragujevac. Predstaviće se proizvođači iz cele zemlje, a za najbolje su obezbeđene i nagrade.

Na takmičenju za najbolji sir na svetu, World's Best Cheeses, pobedu je odneo proizvod iz Španije koji je vrlo specifičan i sadrži neuobičajene sastojke.

U organizaciji Udruženja somelijera Srbije – SERSA, prvi put će biti održano takmičenje mladih somelijera “Upoznajte srpske sorte grožđa”.

Problem pojave i širenja fitoplazme kod vinove loze još nije rešen ni kod nas, ni u svetu. Ipak, tim studenata iz Srbije predstavio je inovativni proizvod namenjen ranoj dijagnostici karantinskih bolesti.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета