Najbolje stout pivo na svetu dolazi iz jedne beogradske pivare

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Na prestižnom globalnom takmičenju 'The World Beer Awards', pivo Salto Stout, koje je proizvela beogradska pivara Salto, osvojilo je prvu nagradu u kategoriji stout piva sa dodatkom ovsa (oatmeal stout) kao najbolje stout pivo na svetu.

The World Beer Awards je deo međunarodnog takmičenja The World Drinks Awards, koje se održava pod pokroviteljstvom veoma važnog vebsajta TheDrinksReport.com, možda i najvećeg onlajn resursa za profesionalce u svetu alkoholnih pića.

Oatmeal stout je pivo u kome se nalazi ovas, sastojak koji se krajem devetnaestog i početkom dvadesetog veka dodavao pivu i radi ukusa i radi zdravlja, budući da je ovakvo pivo smatrano za važan dodatak ishrani bolesnika i dojilja. Danas ova kategorija dobija na popularnosti u kraft svetu, zahvaljujući snažnom, plemenitom ukusu, kremastoj teksturi i lepoj, dugotrajnoj peni.

Vest da je jedna srpska pivara osvojila prvu nagradu na ovom takmičenju veliki je podsticaj za naše kraft majstore koji iz godine u godinu stvaraju sve bolja piva, koja su u svakom pogledu uklopljena u trendove na današnjoj, izuzetno dinamičnoj pivskoj sceni sveta.

Pivara Salto ima sedište u Beogradu, gde se u objektu kapaciteta 600.000 litara piva godišnje proizvodi pet tipova piva, pale ale, IPA, lager, wit i stout. Pivara je osnovana 2015. godine, a danas se njeni proizvodi mogu naći u oko 350 objekata širom Srbije.

Agroinfo.rs/agronews.rs

Najbolje stout pivo na svetu dolazi iz jedne beogradske pivare

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Pivo napravljeno od graška i kiselog kupusa prodaje se i pije na Islandu! Več zamišljamo kakav je to ukus! Na islandu već vlada velika potražnja za ovim pivom!

Pivo napravljeno od graška i mariniranog kupusa, takozvano Božićno, postalo je hit među kupcima na Islandu i za svega nekoliko sati nestalo sa polica u trgovinama.

Svi ljubitelji dobrog piva, ali i raznih drugih sadržaja moći će da uživaju na još jednom tradicionalnom novosadskom Oktoberfestu.

U Srbiji se popije 61 litar piva po glavi stanovnika godišnje, čime je naša zemlja na sredini evropske liste, ističu iz Udruženja pivara i poručuju da je izuzetno važno da uživanje u ovom piću bude odgovorno i da se širi svest o važnosti umerenosti.

Peti Festival zanatskog piva u Nišu počinje danas i trajaće do nedelje 12. septembra. Nakon godinu dana pauze zbog aktuelne situacije sa virusom, ljubitelji piva ponovo će imati priliku da uživaju u omiljenom napitku u dvorištu Banovine u Nišu.

U vikendu za nama po 36. put po redu u Zrenjaninu je održana tradicionalna manifestacija 'Dani piva' koja je okupila veliki broj ljubitelja čuvenog napitka.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета