NOVE CENE GORIVA: Važe narednih sedam dana, a evo koliko ćemo plaćati

Foto:pixabay.free

Foto:pixabay.free

Litar evrodizela će od danas od 15 časova do sledećeg petka u isto vreme na pumpama maksimalno koštati 213 dinara za litar, a benzin evropremijum BMB 95 za najviše 172 dinara za litar, objavilo je Ministarstvo trgovine.

Podsetimo, prethodno se Evrodizel prodavao po ceni od najviše 216 dinara za litar, a motorni benzin evropremijum BMB 95 za najviše 174 dinara za litar.

Takođe, na nedavnoj sednici Vlade Srbije doneta je izmenjena odluka o privremenoj zabrani izvoza evro dizela EN 590, kojom se ona produžava za još 7 dana.

Cena nafte

Cene nafte stabilizovale su se danas iznad nivoa od 90 dolara. Na londonskom tržištu cena barela sirove nafte nakon podneva bila je viša za 71 cent nego na jučerašnjem zatvaranju i iznosila je 90,54 dolara.

Na američkom tržištu barelom se trgovalo po 53 centa višoj cijeni, od 83,47 dolara.

NOVE CENE GORIVA: Važe narednih sedam dana, a evo koliko ćemo plaćati

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Prema izmeni uredbe koju je usvojila Vlada srbije 17. marta 2022. godine, poljoprivrednici u Srbiji će moći da natoče do 60 litara naftnih derivata u kanistere, dok će danas u 15 časova biti određene nove cene goriva.

Uredba o ograničavanju cena naftnih derivata stupila je na snagu danas i trajaće do 11. aprila, odnosno 30 dana, tako da su poznate nove cene goriva.

Cene goriva u poslednjem periodu konstantno rastu. Nova poskupljenja se očekuju već u narednim danima, a stručnjaci ocenjuju da će se ovaj trend nastaviti.

Iz Udruženja naftnih kompanija poručuju da cena goriva u Srbiji prati globalnu cenu nafte i snabdevanje gorivom u našoj zemlji stabilno.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета