Nove mere Prištine: Ministarka privrede želi da spreči uvoz srpskih proizvoda na teritoriju Kosova

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Kosovska ministarka industrije, preduzetništva i trgovine, Rozeta Hajdari najavila je moguće uvođenje mera sprečavanja uvoza konditorskih proizvoda iz Srbije, jer smatra da to "šteti domaćim proizvođačima".

Kao razlog uvođenja mera navodi se zaštita lokalnih proizvođača od uvoza. Hajdari je na konferenciji za medije u Prištini izjavila da je uvoz iz Srbije na teritoriju Kosova enormno povećan, i da zakon koji štiti lokalne proizvošače postoji, ali se ne sprovodi.

- Proizvodi koji se uvoze imaju enorman porast i štete domaćim proizvođačima. U zaključku, kako kažu u trgovinskom resoru, vidi se da je došlo do povećanja uvoza iz Srbije, za razliku od prošle godine. Izvoz je samo jedan odsto u 2020. i sada u 2021. Preduzećemo mere protiv konditorskih proizvoda kao što su keks i slatkiši koje proizvodi Srbija, jer su ti proizvodi imali enormno povećanje uvoza. Pogledaćemo dokaze i onda ćemo odlučiti o merama, navela je Hajdari u Prištini, a prenose Novosti.

Agroinfo.rs

 

Nove mere Prištine: Ministarka privrede želi da spreči uvoz srpskih proizvoda na teritoriju Kosova

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Belorusija je Srbiju i Lihtenštajn stavila na listu zemalja koje podležu embargu na prehrambene proizvode, a stručnjaci ističu da se ovaj potez neće značajno odraziti na našu zemlju.

Kina će obustaviti uvoz smrznute ribe iz Rusije na čijem pakovanju je otkrven koronavirus. Ovo nije prvi slučaj tog tipa.

Od početka ove godine, Fitosanitarna inspekcija Ministarstva poljoprivrede je prilikom kontrole robe na graničnim prelazima donela 212 rešenja o zabrani uvoza. Osim toga, u tri pošiljke je utvrđeno i prisustvo genetski modifikovanih organizama.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета