Objavljen javni poziv za IPARD traktore, rok 22. april

Foto:pixabay.free

Foto:pixabay.free

Uprava za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede objavila je danas javni poziv za nabavku novog traktora u okviru IPARD programa. Reč je o sedmom javnom pozivu za podnošenje zahteva za odobravanje projekata za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava.

Prvi dan za podnošenje zahteva je 17. februar, a konkurs je otvoren do 22. aprila. Po ovom javnom pozivu opredeljuju su sredstva u iznosu od 1.351.460.408,52 dinara. 

Predmet poziva su investicije u fizičku imovinu i prihvatljivi troškovi u nabavku novog traktora, sa standardnim delovima, uređajima i opremom za izvođenje poljoprivrednih radova, uključujući pripadajuću traktorsku kabinu. Konkursati mogu fizička lica, zadruge i firme, a uslov je da imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo.

Pozivom je definisano da je novi traktor koji je predmet IPARD podsticaja:
1) motorno vozilo koje ima najmanje dve osovine i koje je prvenstveno namenjeno za vučenje, guranje, nošenje ili pogon izmenjivih priključaka za izvođenje prvenstveno poljoprivrednih, šumskih ili drugih radova i za vuču priključnih vozila za traktor, u skladu sa propisima kojima se uređuje bezbednost saobraćaja na putevima;
2) serijski proizveden traktor koji se prvi put stavlja u upotrebu i koji je proizveden najkasnije pet godina pre godine u kojoj se podnosi zahtev za odobravanje projekta;
3) vrste T1 do T5 ili S1 do S5 u smislu posebnog propisa koji uređuje podelu motornih i priključnih vozila i tehničke uslove za vozila u saobraćaju na putevima;
4) traktor koji ispunjava uslove u oblasti zaštite životne sredine uređene propisima Evropske unije u ovoj oblasti, a sa kojima su usklađeni propisi Republike Srbije, odnosno čija emisija izduvnih gasova odgovara standardu „Stage/Tier V”.

Najveća snaga motora može biti 100 kilovata.

Priloge javnog poziva možete preuzeti ovde:

prilog-1-m1p7-lista-standarda-emisije-izduvnih-gasova-fin

prilog-2-maksimalna-snaga-traktora-m1p7-fin

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Objavljen javni poziv za IPARD traktore, rok 22. april

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Patricio Dei Tos e najavio i da je kompanija "Femo gas", koja se bavi bio-gasom iz poljoprivredne industrije, zainteresovana za ulaganja u srpsko tržište

Komisija za izradu Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta Opštine Bela Crkva raspisala je Javni poziv za ostvarivanje prava korišćenja bez plaćanja naknade poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji opštine Bela Crkva za 2023. godinu.

Uprava za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavila je Bodovnu listu zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje u Sedmom javnom pozivu za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava u nabavku novog traktora.

Svi traktori stariji od 10 godina koji nemaju potrebnu dokumentaciju ipak će moći da se registruju uz dva svedoka.

Savet za poljoprivredu u Lazarevcu danas raspisao je 21. marta Javni poziv za dodelu sertifikovanog sadnog materijala voća i vinove loze, a svi zainteresovani Lazarevčani se mogu javiti u roku od 20 dana od objavljivanja poziva.

Za obnavljanje seoske infrastrukture u Srbiji biće izdvojeno skoro 70 miliona evra, a sve u okviru IPARD fondova, javljaju iz Ministarstva poljoprivrede.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета