OSTAJEMO DO ISPUNJENJA ZAHTEVA: Sutra protest pijačnih prodavaca zbog uvođenja elektronske fiskalizacije

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Nezadovoljni uvođenjem elektronske fiskalizacije, pijačni prodavci su za sutra najavili protestni skup koji će početi ujutru u 9 časova, nakon čega će krenuti u šetnju.

Mirčeta Goločevac, predstavnik Uduženja „Opstanak“, koje organizuje proteste, rekao je za Novu s da će najavljeni protest biti započet ispred Tržnog centra Ušće.

Odatle će, kako navodi, krenuti preko Brankovog mosta do Zelenog venca, a onda kroz Terazijski tunel, preko Makedosnke ulice do zgrade RTS-a. Odatle će protestnu šetnju nastaviti prema zgradi Predsedništva, a zatim niz Ulicu kneza Miloša i Nemanjinu. Od Nemanjine će zatim ići ka Slaviji, gde će, kako kaže Goločevac, "ostajti do ispunjenja zahteva".

Uskladu sa novim Zakonom o fiskalizaciji, koji je stupio na snagu 1. januara 2022. godine, prodavci na pijacama moraće da imaju fiskalne kase. Prelazni rok je od 1. novembra do 30. aprila, što znači da će počev od 1. maja 2022. godine svi morati da izdaju fiskalne račune, prenosi Blic.

Pijačni prodavci najavili su još jedan protest za petak, 15. april. Ukoliko se do tada ne reše njihovi zahtevi, kako su rekli, radikalizovaće proteste i blokirati saobraćajnice širom zemlje.

Agroinfo.rs

OSTAJEMO DO ISPUNJENJA ZAHTEVA: Sutra protest pijačnih prodavaca zbog uvođenja elektronske fiskalizacije

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Posle najave novih protesta i blokada puteva, na poziv Ministarstva poljoprivrede predstavnici proizvođača maline iz Arilja dogovorili su za ponedeljak novi sastanak sa otkupljivačima i proizvođačima, kom će prisustvovati i ministar poljoprivrede.

Predsednik Sabora proizvođača agroprivrede Srbije (SPAS) Zoran Milićević najavio je u petak protest stočara i proizvođača mleka za 12. maj, u Beogradu ispred Predsedništva, sa zahtevom da sa predsednikom Aleksandrom Vučićem razgovaraju o problemima u poljoprivredi.

Udruženje poljoprivrednika „Stig“ u utorak 14. juna blokiraće saobraćaj na magistralnom putu između Požarevca i autoputa.

Kada kupujete povrće i voće na pijaci, većina prodavaca će vas ubeđivati da su njihovi proizvodi 100 odsto organski, da su gajeni bez dodavanja hemikalija, pesticida i raznih štetnih sredstava.

Predstavnici pijačnih prodavaca sastali su se u Predsedništvu Srbije sa šefom države Aleksandrom Vučićem. Nakon razgovora saopštili su da fiskalne kase neće biti uvedene na pijacama od 1. maja kako je bilo najavljeno.

O problemima pijačnih prodavaca kojima je Siniša Mali "naredio" da moraju uvesti nove elektronske fisklane račune na svoje tezge, slušamo već par meseci unazad. A to evo šta i znači!?

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета