Otvoren 17. Šumadijski sajam poljoprivrede u Kragujevcu

Foto: sumadijasajam.rs

Foto: sumadijasajam.rs

Jedna od najznačajnijih smotri iz oblasti agrara, Šumadijski sajam poljoprivrede zvanično je otvoren 2. septembra 2021. godine.

Na svečanom otvaranju prisutnim zvanicama obratili su se direktor Šumadija sajma, Aleksandar Lazović, državni sekretar Ministarstva poljoprivrede Velimir Stanojević, gradonačelnik grada Kragujevca, Nikola Dašić i direktor kompanije “Gruža Agrar”, Miroslav Nikolić, koji su istakli značaj ovakve manifestacije i koji prate i pomažu održavanje sajma od prvog dana.

Najveću jesenju smotru agrara , “17.Šumadijski sajam poljoprivrede” zvanično je otvorio gradonačelnik grada Kragujevca – Nikola Dašić.
Više od 100 izlagača, od 2. do 5. septembra u sajamskoj hali i na prostoru ispred “Šumadija sajma”, predstaviće svoj proizvodni program brojnim posetiocima. Sastavni deo ove tradicionalne manifestacije čine organizovane izložbe sitnih životinja, svinja, ovaca, krava, konja, stručna predavanja i razna takmičenja. Pripremljen je i bogat kulturno umetnički program u okviru kojeg će nastupiti i brojna Kulturno-umetnička društva, a takođe sajamske dane će uveličati i nastupi izvornih pevačkih grupa.

Radno vreme sajma za posetioce je od 10 do 19 časova, a ulaz i parking u krugu Šumadija sajma je besplatan.

Agroinfo.rs/sumadijasajam.rs

Otvoren 17. Šumadijski sajam poljoprivrede u Kragujevcu

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Od 21. do 27. maja 2022. godine po 89. put na Novosaskom sajmu održaće se tradicionalni međunarodni poljoprivredni sajam koji će ugostiti brojne izlagače iz zemlje i inostranstva.

U Kragujevcu će se od 29. aprila do 1. maja održati sajam hortikulture, najmasovniji do sada.

Prodexpo 2022 koji se održava u Moskvi je međunarodni sajam prehrambene industrije, a 13 kompanija iz Srbije je predstavilo najkvalitetniju domaću hranu i pića, dok je ovaj događaj ujedno i šansa za sklapanje novih poslovnih partnerstava.

Privredna komora Srbije u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije organizuje tradicionalno učešće srpskih kompanija u okviru najznačajnije međunarodne sajamske manifestacije prehrambenih proizvoda u Ruskoj Federaciji i regionu „Prodekspo-2022“, od 07. do 11. februara.

U hali 2 Beogradskog sajma 12. i 13. februara 2022. godine održaće se XIII Državni pčelarski sajam sa međunarodnim učešćem u organizaciji Saveza pčelarskih organizacija (SPOS).

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета