PIJAČNI PRODAVCI SE DOGOVORILI SA PREDSEDNIKOM: Bez fiskalnih kasa od 1. maja

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Predstavnici pijačnih prodavaca sastali su se u Predsedništvu Srbije sa šefom države Aleksandrom Vučićem. Nakon razgovora saopštili su da fiskalne kase neće biti uvedene na pijacama od 1. maja kako je bilo najavljeno.

Zbog kompleksnosti čitave situacije "tek se otvara prostor za rešavanje", zaključak je predstavnika. Kako su potvrdili, naredni sastanci prebacuju se u Ministarstvo finansija.

Formiraće se radne grupe koje će raditi na rešavanju problema i kako su istakli, pomoći će državi da zajedničkim snagama što pre uklone stvari koje će kasnije dovesti do lakše fiskalizacije.

Za fiskalizaciju se prijavilo 130.000 firmi, subvencije dobilo 122.000.

Za subvencije za prelazak na novi model fiskalizacije prijavilo se oko 125.000 firmi. 

"Već smo isplatili subvencije za oko 122.000 prijavljenih privrednih subjekata. Oni na konto subvencija dobijaju po 100 evra po lokaciji i 100 evra po fiskalnom uređaju" - pojasnio je nedavno ministar Siniša Mali, a preneo Glas javnosti

Agroinfo.rs

PIJAČNI PRODAVCI SE DOGOVORILI SA PREDSEDNIKOM: Bez fiskalnih kasa od 1. maja

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović sastali su se juče sa proizvođačima mleka iz Mačve, a razgovaralo se o merama koje bi mogle da pomognu stabilizaciji tržišta mleka i mlečnih proizvoda.

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić danas će održati sastanak sa članovima vlade o robnim rezervama naše zemlje.

O problemima pijačnih prodavaca kojima je Siniša Mali "naredio" da moraju uvesti nove elektronske fisklane račune na svoje tezge, slušamo već par meseci unazad. A to evo šta i znači!?

Udruženja pijačnih prodavaca održalo je juče, 13. aprila, protest u Beogradu zbog najavljenog uvođenja fiskalnih kasa. Nakon okupljanja u devet časova kod Tržnog centra "Ušće", pijačni prodavci iz raznih krajeva Srbije, krenuli su u protestnu šetnju centrom Beograda.

Nezadovoljni uvođenjem elektronske fiskalizacije, pijačni prodavci su za sutra najavili protestni skup koji će početi ujutru u 9 časova, nakon čega će krenuti u šetnju.

Primena novog modela fiskalizacije je obavezna od 1. maja 2022. godine, a iz Ministarstva finansija objašnjavaju da su od ove obaveze oslobođeni poljoprivredni proizvođači koji svoje produkte prodaju na pijačnim tezgama ukoliko nisu registrovani kao preduzetnici kod Agencije za privredne registre.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета