PODNOŠENJE ZAHTEVA DO 28. FEBRUARA: U toku su dva javna poziva za podsticaje u poljoprivredi

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

U toku su dva javna poziva za ostvarivanje prava na novčane podsticaje u agraru, tačnije u stočarstvu i biljnoj proizvodnji.

U oblasti stočarstva, podsticaji su namenjeni za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva, za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje, dok Javni poziv za investicije u fizičku imovinu poljoprivrenog gazdisntva podrazumevaju nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne proizvodnje biljnih kultura u ovoj godini.

Zahtevi za oba javna poziva mogu se podnositi do 28. februara, pod uslovom da su zainteresovani za ovu vrstu novčane potpore u celosti ostvarili investicije za koje traže povraćaj novca od janaura 2021. godine do dana podnošenja zahteva za povraćaj novca.

Podsticaji u stočarstvu, 50 odsto od investicije daju se za kupovinu novih mašina i opreme za pripremu, distribuciju i skladištenje koncentrovane i kabaste stočne hrane; za manipulaciju i distribuciju čvrstog, polutečnog i tečnog stajnjaka; za zaštitu dobrobiti životinja; za vaganje, usmeravanje i obuzdavanje životinja; za proizvodnju konzumnih kokošijih jaja; za pčelarstvo, mužu i držanje, odgoj i tov živine.

Poljoprivredno gazdinstvo najviše može da dobije po oba javna poziva 800.000 dinara, a ukoliko konkuriše za investicije u proizvodnju konzumnih kokošijih jaja, povraćaj novca može da bude 3.000.000 dinara. Preciznije, Ministarstvo poljoprivrede finansira 50 odsto od vrednosti prihvatljive investicije umanjene za iznos novca na ime poreza na dodatu vrednost, odnosno u iznosu od 65 odsto od vrednosti investicije u području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi. Novac se može dobiti samo jednom tokom kalendarske godine.

Po javnom pozivu za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstava za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne proizvodnje biljnih kultura u 2022. godini podsticaj se može dobiti: za kupovinu novih mašina i opreme za primarnu proizvodnju biljnih kultura u zaštićenom prostoru, primarnu proizvodnju voća i grožđa, proizvodnju povrća, cveća, aromatičnog i lekovitog bilja, ubiranje voća, grožđa, povrća, cveća, aromatičnog i lekovitog bilja, primarnu proizvodnju žitarica, industrijskog i krmnog bilja, obradu zemljišta, zaštitu biljaka od bolesti, korova i štetočina, prihranjivanje – đubrenje, berbu i transport primarnih poljoprivrednih proizvoda i navodnjavanje biljnih kultura.

Zahtevi se podnose preko Pisarnice republičkih organa uprave u Beogradu, Ulica Nemanjina broj 22-26, Beograd, ili poštom na adresu: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja, Bulevar kralja Aleksandra br. 84, 11050 Beograd. Informacije u vezi raspisanih javnih poziva mogu se dobiti na telefone Info-centra Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede: 011/260-79-60 ili 011/260-79-61, kao i Kontakt centra Uprave za agrarna plaćanja 011/30-20-100 ili 011/30-20-101, radnim danima od 7:30 do 15:30 časova.

Agroinfo.rs/agrotv.net

PODNOŠENJE ZAHTEVA DO 28. FEBRUARA: U toku su dva javna poziva za podsticaje u poljoprivredi

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je konkurs koji će biti otvoren do 18. februara, a odnosi se na dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru.

U okviru Mere 7 IPARD programa - Diverzifikacija poljoprivrednih gazdinstava i razvoj poslovanja, Uprava za agrarna plaćanja je objavila rang listu zahteva za odobrenje projekata za seoski turizam u drugom IPARD javnom pozivu.

U okviru Projekta za konkurentnu poljoprivredu Srbije u 2022. godini raspisan je Drugi javni poziv za podnošenje prijava za utvrđivanje prava na korišćenje bespovratnih sredstva u oblasti stočarstva.

U okviru IPARD programa za nabavku novih traktora snage do 100 kW Uprava za agrarna plaćanja će raspisati javni poziv za dodelu ovih sredstava od 7. februara do 31. marta.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета