Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu objavljuje konkurs za podršku mladim poljoprivrednicima sa teritorije Vojvodine, podrška do 1,2 miliona

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Mmaksimalni iznos podrške po korisniku biće 1,2 milion dinara, a ukupno će u okviru konkursa biti dodeljeno 200 miliona dinara. Mladi poljoprivrednici dobiće podršku u iznosu 90 odsto prihvatljivog troška njihove investicije, ne više od 1,2 milion dinara.

Moći će da konkurišu poljoprivrednici stariji od 18 godina, koji u momentu podnošenja prijave ne mogu imati više od 40 godina. Neki od uslova su da podnosilac prijave mora imati prebivalište na teritoriji jedinice lokalne samouprave sa teritorije AP Vojvodine, da mora imati objekat za smeštaj životinja u vlasništu ili zakupu u periodu od najmanje pet godina (zakup počinje od dana podnošenja zahteva za korišćenje bespovratnih sredstava) – ukoliko aplicira za Investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava (nabavka priplodnih grla i opremanje farmi); da mora imati objekat u kojem će se obavljati prerada u vlasništu ili zakupu u periodu od najmanje pet godina (zakup počinje od dana podnošenja zahteva za korišćenje bespovratnih sredstava) – ukoliko aplicira za Podršku preradi na gazdinstavu, da mora imati u vlasništvu životinje – ukoliko aplicira za Investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava (nabavku mašina i opreme za pripremu stočne hrane u sektoru mleko i meso)

Takođe, da nije dužan za poreze i naknade, da za planiranu investiciju ne koristi podsticaje po nekom drugom osnovu (subvencije, podsticaji)…

Podsetimo, ranije je zbog nedostatka novca u pokrajinskoj kasi zbog kovid -19 krize, konkurs za mlade stopiran. Prošle godine trebalo je da mladi poljoprivrednici u Vojvodini dobiju ukupno 270 miliona dinara.

Izvor:agrosmart.net

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu objavljuje konkurs za podršku mladim poljoprivrednicima sa teritorije Vojvodine, podrška do 1,2 miliona

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

U Pokrajinskoj vladi potpisano je Mandatno pismo o pretfinansiranju projekata unapređivanja energetske efikasnosti javnih objekata u AP Vojvodini.

Vojvođanskim preduzetnicama juče su svečano uručeni ugovori po Konkursu za dodelu bespovratnih sredstava za subvencionisanje troškova nabavke mašina ili opreme, računarske opreme, softvera ili usluge u cilju inoviranja i digitalizovanja procesa proizvodnje i operacija u domenu marketinga i trgovine u 2021. godini, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

U Vojvodini je uručeno šest ugovora o dodeli bespovratnih sredstava u iznosu od 43 miliona dinara za procese pošumljavanja na teritoriji ove pokrajine.

Opština Golubac je raspisala javni poziv za dodelu subvencija za nabavku poljoprivrednih priključnih mašina, a za ovu namenu je ukupno opredeljeno 2.145.000 dinara.

Subvencije se odnose na nabavku opreme - trimera, motornih pumpi, creva za navodnjavanje, makaza za rezidbu voća, u iznosu od 50 odsto bez PDV-a.

Izgradnja nove crpne stanice "Stari Banovci" sa potisnim cevovodom, u opštini Stara Pazova služiće za potrebe Ističnog Srema, a investicija je vredna 2,5 miliona evra.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета