Pola miliona evra EU za podršku poslovanja preduzetnika

Foto:pixabay.free

Foto:pixabay.free

Program Evropske unije za lokalni razvoj, EU PRO Plus, objavio je javni poziv za projekte organizacija za podršku poslovanju koji treba da doprinesu konkurentnosti i održivosti poslovanja u regionu Šumadije i zapadne Srbije i južne i istočne Srbije, a EU je za ovaj poziv opredelila pola miliona evra

Kako je saopšteno, poziv se odnosi na projekte mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika i preduzetnica.

Projekti treba da doprinesu i izlasku preduzeća na nova tržišta, uvođenju standarda kao i povećanju sposobnosti malog biznisa da se oporavi i bude otporniji na negativane uticaje pandemije kovida 19.

Pravo učešća imaju regionalne razvojne agencije, biznis inkubatori, naučno-tehnološki parkovi, klasteri, poslovna udruženja, privredne komore, kao i istraživačke i visokoškolske ustanove.

Poziv po kome je pojedinačna podrške po projektu od 20.000 do 50.000 evra je otvoren do 2. februara 2022. godine.

Kako se navodi, organizacije svoje projekte treba da usmere i na digitalizaciju poslovanja malih i srednjih preduzeća, ozelenjavanje njihovog poslovanja i uvođenje cirkularne ekonomije, standardizaciju i sertifikaciju za standarde kvaliteta, marketing i širenje na nova tržišta, pristup izvorima finansiranja kao i na povećanje otpornosti malog biznisa.

Informativne sesije o projektu biće održane od 17. i 23. decembra u Nišu, pa na Zlatiboru, a onlaj sesije su 21. i 24. decembra.

Agroinfo.rs/beta

Pola miliona evra EU za podršku poslovanja preduzetnika

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti prijave za podsticaje na portalu ePodsticaji

Opština Arilje raspisala je Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za nabavku nove poljoprivredne opreme, mehanizacije i stočnog fonda u 2022. godini.

Iz Javnog preduzeća "Vode Vojvodine" objavili su da je završen Konkurs za dobrovoljce koji su bili zainteresovani ra postanu ribočuvari - volonteri.

Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo uručio je juče ugovore o dodeli oko 60 miliona dinara korisnicima iz srpske pokrajine po osnovu konkursa za nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije i konkursu za nabavku opreme za proizvodnju piva.

Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija (UNWTO) raspisala je Konkurs za izbor najboljih turističkih sela, pa se pozivaju svi zainteresovani da uzmu učešće.

Ministarstvo za brigu o selu danas je zvanično raspisalo još jedan javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava, i to za organizovanje manifestacije pod nazivom „Miholjski susreti sela“.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета