Poskupljenje hleba, SAVA poskupljuje za tri dinara

pixabay.com

pixabay.com

Hleb „sava“ poskupeće od sutra za tri dinara, pa će umesto dosadašnjih 46 koštati 49 dinara, javlja RTS.

Kako se navodi, Uredba o ograničenju cene hleba od brašna tip 500 ističe 10. maja, prema najavama iz resornog ministarstva, na sednici Vlade Srbije biće produžena za još 90 dana, a hleb će biti skuplji za tri dinara.
Uroš Kandić, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, navodi da će Uredba o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna tipa 500 biti produžena i naredna tri meseca.

To znači da će, kako kaže, maksimalna maloprodajna cena ovog hleba biti 49 dinara, a do sada je bila 46 dinara.
„Sada povećavamo za tri dinara, zbog toga što su od novembra do današnjeg dana, kada je uredba prvi put doneta cene svih ulaznih inputa porasle. Na taj način gledamo da zaštitimo poslovanje pekara, a u isto vreme držeći cenu hleba na najpristojnijem nivou u ovom delu Evrope činimo sve da naši građani i dalje imaju najjeftiniji hleb u regionu“, navodi Kandić za RTS.

Prethodnu Uredbu o maksimalnoj maloprodajnoj ceni hleba od brašna tip 500, poznatog kao „sava“, Vlada Srbije donela je pre šest meseci i tada je cena ovog hleba ograničena na 46 dinara.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Poskupljenje hleba, SAVA poskupljuje za tri dinara

Komentari

can viagra be taken with beta blockers 37, 38 Thus, while autophagy can act as an initial barrier to tumorigenesis, it can also support progression and subsequent maintenance of already established cancers

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

U Hrvatskoj se proizvede oko 500 hiljada komada pršuta godišnje, a potroši se oko milion

Prošle godine otkupna cena maline zabeležila je rekord. Međutim, mnogo je proizvođača koji nisu uspeli da naplate potraživanja. Hiljade tona maline još uvek u hladnjačama.

Najskuplje poljoprivredno zemljište je u Južnobačkom okrugu, gde je hektar dostigao cenu od 31.900 evra, dok je najjeftinije u Južnoj i Istočnoj Srbiji, gde je hektar prodat za 300 evra.

Ponude za ranu kupovinu od proizvođača poljoprivrednih mašina počinju u avgustu i septembru. Međutim, ove godine proizvodnju poljomehanizacije prate problemi u lancima snabdevanja i dostupnosti komponenti s čime se bori i Fendt iz Marktoberdorfa, piše Frankfurter Allgemeine.

Koliko se zadrži trenutna otkupna cena ili tovljenici uskoro poskupe, što stočari priželjkuju, moguće je očekivati da pojedini obori više ne budu prazni

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета