foto: pixabay

foto: pixabay

Crédit Agricole Banka Srbija, odobrava subvencionisane dinarske kredite za poljoprivredu sa fiksnim kamatnim stopama

U saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Crédit Agricole banka odobrava subvencionisane kredite za poljoprivredu u dinarima sa fiksnim kamatnim stopama od 1 do 3% godišnje

Kako se navodi u saopštenju ove banke, subvencionisani krediti namenjeni su nabavci poljoprivredne mehanizacije, opreme i repromaterijala, kao i za biljnu ili stočarsku proizvodnju. Osim toga, ove godine, usled poteškoća izazvanih bolešću COVID-19 odobravaju se i krediti  za očuvanje likvidnosti sa fiksnom kamatnom stopom 1% godišnje, na rok do 36 meseci  u maksimalnom iznosu do tri miliona dinara.

Ovi krediti se odobravaju poljoprivrednim gazdinstvima, poljoprivrednim domaćinstvima, preduzetnicima, pravnim licima i zadrugama. Kamatne stope za kredite za mehanizaciju iznose  3%, a za sve ostale namene iznose 1% godišnje.

Za povlašćene kategorije u koje spadaju žene nosioci poljoprivrednog gazdinstva, mladi farmeri starosti do 40 godina, kao i nosioci gazdinstava registrovanih na područjima sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, odobrava se rok do 36 meseci i kamatna stopa od 1% i za mehanizaciju.

Maksimalni iznos kredita za individualna poljoprivredna gazdinstva i preduzetnike je do 6.000.000 rsd, dok za pravna lica on iznosi do 18.000.000 rsd. U zavisnosti od namene i ročnosti kredita koja može biti od jedne do pet godina, otplata kredita je moguća u mesečnim, kvartalnim, polugodišnjim ili godišnjim ratama, uz odloženi rok vraćanja glavnice od 12 do 24 meseca.

Rok za podnošenje zahteva je 01.11.2020. godine, a bankraski službenici Crédit Agrcole Srbija, specijalizovani za poljoprivredno bankarstvo, na raspolaganju su svim klijentima za savetodavne usluge i detaljnije informacije o ovom programu.

 

Izvor:agronews.rs

Povoljni krediti za poljoprivredu

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Budžet za 2024. godinu je usvojila Vlada, a na osnovu njega se jasno vidi da država baš ne mari za poljoprivrednike.

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković, šef Kabineta predsednika Nenad Dolovac sastali su se danas sa predstavnicima poljoprivrednih udruženja, kako bi razgovarali o problemima koji i dalje tište poljoprivrednike, saopštilo je Udruženje za zaštitu poljoprivrednika Asocijacija 2022.

Uputstvo za podnošenje zahteva za subvencije, kao i tekst javnog poziva mogu se naći na sajtu Uprave za agrarna plaćanja

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković najavila je u Skupštini Srbije da 24. aprila počinje isplata subvencija po hektaru.

Prethodne jeseni pšenicom je u Srbiji zasejano 720.000 ha ili 25% više nego lane. Ratari su uglavnom primenili svu potrebnu agrotehniku, pa pšenica u ovom trenutku izgleda kao retko koje godine u ovo vreme.

Opština Nova Crnja za potrebe subvencionisanja poljoprivrede je obezbedila 3 miliona dinara, dok će najviše sredstava (1,6 miliona dinara) biti izdvojeno za ratarstvo, dok je za voćarstvo i vinogradarstvo, povrtarstvo i cvećarstvo izdvojeno million dinara. Za unapređenje pčelarstva predviđeno je 400 hiljada dinara.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета