Prijavljeno 118.912 tona pšenice za državni otkup po 40 RSD

Foto:pixabay.free

Foto:pixabay.free

Produktna berza objavila završetak kupovine merkantilne pšenice Republičke direkcije za robne rezerve i da je za dva meseca aplicirano za 118.912 tona.

Na internet stranici Produktne berze navodi se da su najveće interesovanje za plasman pšenice Robnim rezervama imala poljoprivredna gazdinstva.

Država je početkom jula preko Robnih rezervi ponudila otkup 131.000 tona pšenice po ceni od 40 dinara za kilogram sa PDV-om.

Traženi parametri kvaliteta su bili hektolitarska masa min 76 kg/hl, vlaga maksimalno 13 procenata, ukupnih primesa maksimalno dva posto od čega neorganskog porekla do 0,25 posto, i sa sadržajem proteina od minimum 11,5 procenata na suvu materiju.

Prijavljeno 118.912 tona pšenice za državni otkup po 40 RSD

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Dve nedelje pred kraj kalendarske godine na robno berzanskom tržištu beleži se povećan obim prometa. Svi primarni poljoprivredni proizvodi nastavili su negativan cenovni trend iz prethodne nedelje.

Pšenica je protekle nedelje na Produktnoj berzi u Novom Sadu pojeftinila oko 6%, kukuruz oko 2, a soja 2,7%, saopštila je ta berza.

U nedelji za nama, zabeleženo je veće interesovanje učesnika na tržištu za novi rod kukuruza i soje. Cenovno, pšenica beleži rast, dok je cena kukuruza rod 2021. u padu. Ukupno je prometovano 4.790 tona robe, finansijske vrednosti 208.474.350,00 dinara, saopšteno je iz Produktne berze.

Prvi ugovor za kukuruz novog roda i rast cena sojinog zrna obeležili su nedelju za nama na robno-berzanskom tržištu. Ukupan promet iznosio je 3.095 tona robe, čija je finansijska vrednost iznosila 145.531.200,00 dinara.

Na Produktnoj berzi, ove nedelje, zabeležen je rast cena svih primarnih poljoprivrednih proizvoda.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета