Protestvuju i poljoprivrednici u Srbobranu, traktorima u protesnu vožnju

Foto:Printscreen

Foto:Printscreen

Poljoprivrednici su danas protestvovali u Srbobranu.

Pedesetak traktora krenulo je u protestu vožnju ulicama, nakon čega su na pola sata blokirati ulicu Svetog Save ispred zgrade Opštine, javio je N1.

Poljoprivrednici Srbobranske opštine usaglasili su svoje zahteve sa poljoprivrednicima Vojvodine i Mačve, i ukoliko ne budu ispunjeni, najavljuju nove proteste u petak 18. februara.

N1 podseća da su Savez udruženja poljoprivrednika Banata i Savez udruženja poljoprivrednika zapadne Srbije poslali predsedniku i premijerki Srbije zahteve u vezi sa problemima koje imaju poljoprivrednici tih krajeva.

Oni su zatražili ukidanje akcize za euro dizel za registrovana poljoprivredna gazdinstva, subvencije po 200 evra po hektaru, redovnu i brzu isplatu subvencija, isplatu svih zaostalih neisplaćenih subvencija i isplata budućih subvencija u roku od 45-60 dana od dana podnošenja zahteva, regulisanje uvoza smrznutog mesa iz inostranstva i regulisanje nekontrolisanog uvoza mleka u prahu.

Agroinfo.rs/glas-javnosti.rs

Protestvuju i poljoprivrednici u Srbobranu, traktorima u protesnu vožnju

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Od 1. januara 2024. godine poljoprivrednici će točiti gorivo za svoju mehanizaciju po ceni koja će biti za 50 dinara niža od one koju na pumpama plaćaju građani.

Predsednik Sabora proizvođača agroprivrede Srbije (SPAS) Zoran Milićević najavio je u petak protest stočara i proizvođača mleka za 12. maj, u Beogradu ispred Predsedništva, sa zahtevom da sa predsednikom Aleksandrom Vučićem razgovaraju o problemima u poljoprivredi.

Uputstvo za podnošenje zahteva za subvencije, kao i tekst javnog poziva mogu se naći na sajtu Uprave za agrarna plaćanja

Na nedavnom savetovanju poljoprivrednika i agronoma na Zlatiboru ratari su bili pod‌jednako zainteresovani za inovacije u biljnoj proizvodnji, posebno zaštiti, ali i za tržišne uslove.

Ministarka poljoprivrede u Vladi Srbije Jelena Tanasković začudila se kad su poslanici opozicije u raspravi o Predlogu Zakona o budžetu za 2023.godine izneli tvrdnju da država poljoprivrednicima duguje 250 miliona evra na ime neisplaćenih subvencija.

Zemlje sa brzorastućim privredama imaju takav poljoprivredni sektor, koji predstavlja ogledno dobro za uvođenje inovativnih tehnologija.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета