RADIKALIZACIJA PROTESTA: Zbog neispunjenja zahteva krećemo u protestnu vožnju do Predsedništva!

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Dragan Kleut, predsednik Saveza udruženja poljoprivrednika Banata izjavio je da će poljoprivrednici 29. marta organizovati protestnu vožnju iz više mesta do zgrade Predsedništva Srbije u Beogradu, a sve zbog neispunjenja zahteva.

Kleut podseća da je prošlo 10 dana od kako su uputili pismo predsedniku Republike Aleksandru Vučiću i predsednici Vlade Ani Brnabić, u kom su ponovili ranije zahteve i dodali uslov da se ukine zabrana izvoza pšenice, kukuruza, brašna i drugih poljoprivrednih proizvoda.

Do danas niko nije odgovorio na njihov zahtev da se održi sastanak. Zbog toga, kao i neuspunjavanja uslova iznetih na prethodnim sastancima u Vladi Srbije, poljoprivrednici najavljuju radikalizaciju protesta.

Poljoprivrednici su pre nekoliko meseci tražili da se subvencije po hektaru povećaju sa 4.000 dinara na 200 evra i da se ukinu akcize na evro dizel, kao i da se uvede stroža kontrola uvoza zamrznutog mesa, žive stoke i mleka u prahu.

Pored ranijih zahteva, poljoprivrednici sada traže i da se dozvoli neograničeno točenje goriva u kanistere, te da se u najkraćem roku ukine zabrana izvoza poljoprivrednih proizvoda.

Agroinfo.rs/agronews.rs

RADIKALIZACIJA PROTESTA: Zbog neispunjenja zahteva krećemo u protestnu vožnju do Predsedništva!

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Sinoć je posebno bilo napeto za poljoprivrednike. Posle slučaja Jovana Jovanova iz Bavaništa, preteće pozive dobili su i kikindski paori.

Jesenja setva pšenice u Srbi se bliži kraju, zasejano je manje parcela nego prošle godine, zemljište je nedovoljno nađubreno, seme je korišćeno sa "tavana", a ne deklarisano, pa se dogodine ne može očekivati dobar rod, rekli su danas poljoprivrednici

Za kilogram semenske je potrebno između 3 i 5 kilograma merkantilne pšenice

Od 1. januara 2024. godine poljoprivrednici će točiti gorivo za svoju mehanizaciju po ceni koja će biti za 50 dinara niža od one koju na pumpama plaćaju građani.

Uputstvo za podnošenje zahteva za subvencije, kao i tekst javnog poziva mogu se naći na sajtu Uprave za agrarna plaćanja

Na nedavnom savetovanju poljoprivrednika i agronoma na Zlatiboru ratari su bili pod‌jednako zainteresovani za inovacije u biljnoj proizvodnji, posebno zaštiti, ali i za tržišne uslove.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета