Raspisan poziv za učešće u javnoj raspravi o Nacrtu

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Republička direkcija za vode poziva predstavnike državnih organa i organizacija, javnih službi, privrednih subjekata, poslovnih udruženja, stručne javnosti, udruženja, međunarodnih organizacija, kao i druge zainteresovane učesnike da se upoznaju sa tekstom Nacrta izveštaja o strateškoj proceni uticaja.

U postupku pripreme strateške procene uticaja Predloga Akcionog plana za realizaciju Strategije upravljanja vodama na teritoriji Republike Srbije do 2034. godine na životnu sredinu, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Republička direkcija za vode sprovodi javnu raspravu o Nacrtu izveštaja o strateškoj proceni uticaja.

Republička direkcija za vode poziva predstavnike državnih organa i organizacija, javnih službi, privrednih subjekata, poslovnih udruženja, stručne javnosti, udruženja, međunarodnih organizacija, kao i druge zainteresovane učesnike da se upoznaju sa tekstom Nacrta izveštaja o strateškoj proceni uticaja.

Javna rasprava o Nacrtu izveštaja o strateškoj proceni uticaja sprovodi se do 26. decembra 2020. godine. 

Nakon predloga i sugestija sledi Izveštaj
Primedbe, predlozi i sugestije za unapređenje teksta Nacrta dostavljaju se na Obrascu za komentare, putem elektronske pošte na adresu: dusan.dobricic@minpolj.gov.rs, sa naznakom "Javna rasprava - Nacrt izveštaja o strateškoj proceni uticaja Akcionog plana za realizaciju Strategije upravljanja vodama", do naznačenog datuma.

Po okončanju postupka javne rasprave, Republička direkcija za vode analiziraće sve primedbe, predloge i sugestije učesnika u javnoj raspravi i sačiniće Izveštaj o sprovedenoj javnoj raspravi o Nacrtu izveštaja o strateškoj proceni uticaja Akcionog plana za realizaciju Strategije upravljanja vodama na teritoriji Republike Srbije do 2034. godine na životnu sredinu.

Izvor:agroklub.rs

Raspisan poziv za učešće u javnoj raspravi o Nacrtu

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Vlasnici poljoprivrednih parcela koje se izdaju u zakup, posebno oni koji plaćaju zakup zemljišta, suočiće se s novim pravilima kako bi ostvarili pravo na državne subvencije.

Do sada je u 2.201 gazdinstvu u Srbiji potvrđeno 4.167 slučajeva afričke kuge kod domaćih svinja, od čega je 3.857 uginulo, a rebalansom budžeta Ministarstva poljoprivrede obezbeđeno je dodatnih 500 miliona dinara koje će služiti za sprečavanje te zarazne bolesti i nadoknadu štete vlasnicima bolesnih životinja.

Direktor Uprave za zaštitu bilja Ministarstva poljoprivrede Srbije Nebojša Milosavljević izjavio je da trenutno ispravnost voća i povrća na tržištu kontrolišu 134 inspektora, ističući da je u planu zapošljavanje novih inspektora.

Premija po litri predatog mleka je uvećana, za ovaj kvartal iznosi 19 dinara.

Predstavljen projekat Instituta za stočarstvo čiji je cilj očuvanje autohotonih vrsta koza i ovaca

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković najavila je u Skupštini Srbije da 24. aprila počinje isplata subvencija po hektaru.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета