BERZA: Rast cena na berzi, kukuruz dostigao 32 dinara bez PDV

Foto:pixabay

Foto:pixabay

Na Produktnoj berzi, ove nedelje, zabeležen je rast cena svih primarnih poljoprivrednih proizvoda.

 Kao i tokom prethodnih nedelja, u trgovanju je najviše bio zastupljen kukuruz. Ukupno je prometovano 5.950 tona robe, finansijske vrednosti 213.510.000,00 dinara.

Povećana aktivnost na tržištu kukuruza bila je prisutna od početka nedelje. Kako su dani odmicali, tražnja je bivala sve veća. Krajem sedmice, zabeležene su realizacije većih količina ove žitarice. Berzanski ugovori su početkom nedelje zaključivani u cenovnom rasponu od 30,80 din/kg bez PDV-a, da bi usled rasta, cena dostigla nivo od 32,00 din/kg bez PDV-a. Ponder cena iznosi 31,75 din/kg bez PDV-a, što je rast od 2,96%.

I tokom ove nedelje, na tržištu pšenice, u fokusu je bio otkup Republičke direkcije za robne rezerve. Do sada je prijavljeno oko 93.000 tona ove žitarice. Iako je žetva pri kraju, na berzanskom tržištu, kao i tokom prethodne nedelje, nije došlo do realizacije većeg obima, usled izostajanja ponude većih količina.

Tražnja je konstantno bila na nižem cenovnom nivou u odnosu na ponudu.

Pšenica sa 14% proteina se trgovala po jedinstvenoj ceni od 36,00 din/kg bez PDV-a, što ujedno predstavlja i ponder cenu. U odnosu na prethodnu nedelju, zabeležen je rast od 4,35%. Na paritetu CPT, berzanski ugovor je zaključen po ceni od 34,90 din/kg bez PDV-a, za pšenicu sa 11% proteina.

Soja je nedelju započela veoma mirno, te nije bilo izraženog interesovanja ni za kupovinom, a ni za prodajom ove uljarice. Od sredine nedelje dolazi do veće aktivnosti i rasta cena. Sojom se trgovalo po jedinstvenoj ceni od 71,00 din/kg bez PDV-a, bez obračuna kvaliteta, što u odnosu na prošlu nedelju predstavlja rast od 4,03%. Krajem nedelje dolazi do smanjenja interesovanja kupaca za kupovinom ove uljarice i izostanka soje iz berzanskog trgovanja.

Stočnim ječmom se trgovalo u cenovnom rasponu od 30,80 do 31,00 din/kg bez PDV-a. U odnosu na prethodnu nedelju, cena ove kulture beleži pad od 4,82%.

Uljana repica izostala je iz trgovanja u nedelji za nama. Povećana ponuda ove uljarice, kretala se u cenovnom rasponu od 630,00 do 640,00 €/t, međutim na strani tražnje nije bilo upita.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

BERZA: Rast cena na berzi, kukuruz dostigao 32 dinara bez PDV

Komentari

Johnnie yjNLDmDfWzJmPcLGatN 6 26 2022 tamoxifen Williamstown, MA, to simulate the tumor development process of patients

dapoxetine priligy uk Therefore, Mod GRF 1 29 cycles should essentially be treated more or less the same way that exogenous HGH cycles are treated

Some side effects of chemotherapy that may affect your exercise are stromectol farmacia ritonavir and olodaterol inhaled both increase QTc interval

So, if you are looking for something to help your sex life in the bed room, then by all means add them in your regime what does lasix do

Sweat Gland Removal does insurance cover accutane

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ove godine je definitivno da kvalitet neće biti izvanredan, objašnjavaju stručnjaci

Ponuda je bila izuzetno slaba, nekim danima pšenice nije ni bilo u ponudi a cena se kretala između 21,50 i 22,00 dinara po kilogramu bez PDV-a

Dve nedelje pred kraj kalendarske godine na robno berzanskom tržištu beleži se povećan obim prometa. Svi primarni poljoprivredni proizvodi nastavili su negativan cenovni trend iz prethodne nedelje.

Pšenica je protekle nedelje na Produktnoj berzi u Novom Sadu pojeftinila oko 6%, kukuruz oko 2, a soja 2,7%, saopštila je ta berza.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета