Robne rezerve oglasile razmenu 30.000 tona pšenice za belo brašno

Foto: pixabay free

Foto: pixabay free

Republička direkcija za robne rezerve oglasila je prikupljanje pismenih ponuda za razmenu 30.000 tona merkantilne pšenice za pšenično belo brašno „T-500“, koje će se dobiti meljavom, radi interventne prodaje proizvođačima hleba.

Ukupna količina pšenice za razmenu je 30.000 tona.

Merkantilna pšenica treba da je zrela, zdrava, bez znakova plesni, stranih mirisa i ukusa, pogodna za ljudsku ishranu, nezaražena pšeničnim bolestima i štetočinama, sa sledećim elementima kvaliteta: hektolitarska masa min. 76 kg/hl, vlaga maks. 13%, ukupne primese 2% od čega neorganskog porekla maks. 0,25%, sadržaj sirovih proteina min. 11,5%. Razmenjuje se u rasutom stanju.

Pšenično brašno za razmenu je u rasutom stanju ili propisno upakovano u vreće koje su egalizovane na 50kg neto mase sa propisanom deklaracijom ili u drugo raspoloživoj ambalaži u dogovoru sa proizvođačima hleba. Cena brašna je 33,00 din/kg, sa pdv-om.

Rok isporuke je najkasnije 15 dana od dana preuzimanja merkantilne pšenice. Obaveza skladištara je da u svom skladišnom prostoru, u ime Direkcije, skladišti brašno do konačne isporuke.

Rok za dostavljanje ponuda je najkasnije do 23.11.2021. godine, do 11 časova. Ponude se dostavljaju preporučenom poštom ili u zatvorenoj koverti u pisarnicu Direkcije na adresi: ul.Dečanska broj 8a, Beograd, 6. sprat.

Sve dodatne informacije i obaveštenja mogu se dobiti na telefone: 011/3343-652 i 021/526-890.

Direkcija zadržava pravo jednostranog odustanka od realizacije ovog javnog oglasa.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Robne rezerve oglasile razmenu 30.000 tona pšenice za belo brašno

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Vlada Republike Srbije je na današnjoj sednici donela odluku o ograničavanju cena osnovnih životnih namirnica koja će biti primenjivana u trajanju od 60 dana, dok su za prekršioce ove mere zaprećene kazne.

Setva pšenice u Srbiji je obavljena na oko 650.000 hektara što je za nekoliko hiljada više nego lane. Poljoprivrednici su bili motivisani dobrom tržišnom cenom, ali su troškovi setve ujedno bili skuplji za 50 odsto.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić izjavila je da će cena hleba Sava ostati 46 dinara do naredne žetve, ali i da je cena šenice dostigla rekordnu vrednost od kada se prati globalna statistika.

Nakon poskupljenja ulja u našoj zemlji, poskupelo je i brašno, a cene za kilogram se kreću od 68 do 79 dinara.

Iako zemljoradnici još uvek računaju koliko će ih koštati setva pšenice, svi se slažu da je sve poskupelo, naročito veštačko đubrivo i gorivo.

Poljoprivreda i prehrambena industrija Srbija ostvarili su za šest meseci ove godine ukupnu spoljnotrgovinsku razmenu vrednu gotovo 3,1 milijardu evra što predstavlja povećanje od 11,7 odsto u odnosu na isti period 2020. godine.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета