Saradnja Srbije i Izraela iz oblasti navodnjavanja

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan razgovarali su danas o unapređenju saradnje dveju zemalja u oblasti veterine i navodnjavanja.

Na sastanku je bilo reči i o usaglašavanju međunarodnih veterinarskih sertifikata kako bi se pospešila i olakšala trgovina između dve zemlje.

S obzirom na to da resorno ministarstvo ulaže velike napore u navodnjavanje poljoprivrednih površina, jedna od tema bila je i saradnja u ovoj oblasti.

Posebno se razgovaralo o opremi za navodnjavanje, budući da su izraelske kompanije vodeće u toj oblasti, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Izvor:epoljomagazin.com

Saradnja Srbije i Izraela iz oblasti navodnjavanja

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da je prinos pšenice ove godine dobar i da u proseku iznosi 5,02 tone po hektaru, što je nešto iznad višegodišnjeg proseka, ali manje nego lane.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da će poljoprivrednicima biti duplirana davanja po hektaru pa će umesto 4.000 dinara po hektaru, sada biti isplaćeno 8.000 dinara po hektaru.

Najveća jagoda na svetu dolazi iz Izraela, a uzgojio ju je poljoprivrednik Cači Ariel. Jagoda je kao najteža ušla u Ginisovu knjigu rekorda.

Izgradnja nove crpne stanice "Stari Banovci" sa potisnim cevovodom, u opštini Stara Pazova služiće za potrebe Ističnog Srema, a investicija je vredna 2,5 miliona evra.

Navodnjavanje u poljoprivredi je jedan od prvih uslova kvalitetne i uspešne proizvodnje. Iako navodnjavanje površina pod kukuruzom na našim prostorima ne predstavlja uobičajenu praksu, ono je moguće i isplativo.

U blizini grada Javne u centralnom delu Izraela, arheolozi su otkrili najstariju vinariju na svetu iz vizantijskog doba za koju se veruje da je stara 1.500 godina.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета