Saradnja Srbije i Kine u oblasti poljoprivrednih tehnologija

Foto:Printscreen/youtube

Foto:Printscreen/youtube

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković sastala se sa ambasadorkom NR Kine u Republici Srbiji Čen Bo sa kojom je razgovarala o mogućnostima za dalje unapređenje saradnje u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, posebno u trgovini poljoprivredno-prehrambenim proizvodima.

Učesnici sastanka su se složili da su investicije i poljoprivredna tehnologija oblasti u kojima Srbija i Kina treba još više da sarađuju u budućnosti.

Ministarka Tanasković je istakla da je ponosna na činjenicu da su bilateralni, politički i ekonomski odnosi i saradnja između Srbije i Kine izuzetno razvijeni i što se konstantno unapređuju i podižu na viši nivo.

Posebno sam ponosna što poljoprivreda, kao resor na čijem sam čelu, predstavlja jednu od prioritetnih oblasti saradnje između naše dve prijateljske zemlje, navela je Tanasković.

„S toga smatram da je naš zadatak, da zajedničkim naporima doprinesemo njenom sveobuhvatnom unapređenju, kako na institucionalnom nivou, tako i u domenu robne razmene poljoprivredno-prehrambenih proizvoda“, naglasila je Tanasković.

Ambasadorka Čen Bo čestitala je najpre ministarki Tanasković na imenovanju, istakavši da je poljoprivreda stub ekonomije i za Srbiju i za Kinu, i da je saradnja u toj oblasti od velikog značaja za bilateralnu saradnju.

Čen Bo je ukazala da je glavna tačka saradnje trgovina poljoprivredno-prehrambenim proizvodima, čiji se obim iz godine u godinu povećava i naglasila da su srpski proizvodi visokokvalitetni.

Kineski investitori pokazuju i veliko interesovanje za nova ulaganja u Srbiji u prehrambenoj industriji, kao i za izgradnju distributivnog centra u Srbiji, navela je Čen Bo.

U oblasti poljoprivrednih tehnologija takođe postoje velike mogućnosti za saradnju stručnjaka iz Srbije i Kine, kazala je Čen Bo.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Saradnja Srbije i Kine u oblasti poljoprivrednih tehnologija

Komentari

Intervention During the weeks of intervention, GH 0 cialis for sale in usa Maintenance of normal ITT levels is critically necessary to maintain spermatogenesis

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Poljoprivrednike u Srbiji najviše muče višak mleka i mlečnih proizvoda na zalihama, kao i pad cene pšenice koji je došao iz Evrope, izjavila je ministarka poljoprivrede napominjući da su dogovorene mere usmerene na prevazilaženje tih problema

Poljoprivrednici u Srbiji će sledeće nedelje izaći na protest upozorenja, blokadom puteva na više mesta, ako država ne ponudi rešenja za probleme sa viškovima mleka i žitarica, izjavio je danas predsednik Udruženja odgajivača goveda u centralnoj Srbiji Milija Palamarević.

Snažan pad cena prirodnog gasa u Evropi omogućava najvećim proizvođačima đubriva da nastave proizvodnju uz znatno niže troškove.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede će od naredne godine uvesti prijavljivanje za podsticaje po osnovu javnih poziva u cilju skraćivanja postupka obrade zahteva i brže isplate sredstava.

Zasad jabuka podigao je otac mladog voćara iz sela Blaznava kod Topole Vladimira Pantelića, a on je ostao na selu i nastavio tu proizvodnju. Savremeni zasadi uz primenu navodnjavanja i pokriveni protivgradnom mrežom doneli su Panteliću i više nego dobar prinos ove godine, ali ulaganja su bila jako velika.

Nestašice mleka u radnjama više nema, problem je rešen uvozom. Međutim, problem u mlečnom govedarstvu i dalje postoji, a poljoprivrednici polako gase svoje farme.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета