Širi se veganski trend: Folksvagen prestaje da služi meso svojim radnicima

Foto: Pixabay free

Foto: Pixabay free

Nemački proizvođač automobil Folksvagen u svojoj glavnoj kantini prestaje da služi meso čime automobilski koncern prihvata trend vegetarijanske i veganske kuhinje.

I kobasica od svinjskog mesa koja se služi sa kečapom i karijem, jedno od najpopularnijih brzih jela u Nemačkoj, nestaje sa jelovnika centralne zgrade Folksvagena u gradu Volfsburgu.

Prema internom obaveštenju, nakon letnjeg odmora se u toj kantini neće služiti meso, prenela je nemačka agencija dpa. Umesto toga, u planu je da na jelovniku bude oko 150 jela bez mesa, a s vremena na vreme će u ponudi biti i riba.

Veliki broj zaposlenih želeo je vegetarijanske i veganske obroke, navodi se u obrazloženju. Nova pravila imaju za cilj i održivost jer smanjena potrošnja mesa doprinosi očuvanju prirode.

U Folksvagenovom pogonu u Hanoveru je novi načina rada menze već uspešno primenjen. Zaposlenima, međutim, neće biti u potpunosti uskraćene kobasice – u kantini koja je udaljena samo nekoliko metara od glavne, služiće se i dalje.

Folksvagenova mesara je 2019. napravila sedam miliona kobasica, a za kari-kobasice utrošeno je 550 tona kečapa.

Usled pandemije su mnogi restorani ove kompanije zatvoreni.

Prelaskom na vegetarijansku i vegansku kuhinju, Folksvagen prihvata trend koji postoji već nekoliko godina, procena je nemačkog udruženja hotelijera i ugostitelja (DEHOGA).

-Vremena u kojima je vegetarijanska kuhinja bila zapostavljena su konačno iza nas-, rekli su predstavnici tog udruženja.

Agroinfo.rs

Širi se veganski trend: Folksvagen prestaje da služi meso svojim radnicima

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

izgradnja novog pogona kompanije Nestle, koji će imati deo za proizvodnju, zamrzavnje i pakovanje, planirana je u Surčinu.

Postoje brojne alternative za mleko koje je nastalo klasičnim putem. Njih najviše koriste pobornici zdrave ishrane, oni koji ne konzumiraju proizvode životinjskog porekla i osobe koje su alergične na obično mleko.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета