Šteta za čitav blački kraj gde su zasadi šljiva uništeni 100 posto

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Nezapamćeno nevreme praćeno gradom je juče popodne zahvatilo ceo blački kraj. Predstavnici lokalne samouprave Opštine Blace odmah su obišli teren.

Nezapamćen grad uništio je sve što vredni blački poljoprivrednici proizvode i od čega žive. Poljoprivrednici ovog kraja radovali su se dobrom berićetu ove godine, ali na manje od mesec dana pre početka berbe, i u jeku žetvenih radova, sve je nestalo za 5 minuta.  

Predsednik Opštine, Ivan Burgić, izjavio je juče, odmah nakon burne oluje koja je zadesila ceo blački kraj, da su štete već prema prvim procenama ogromne: zasadi šljiva uništeni su 100 posto. 

Stradale su sve poljoprivredne kulture ali su oštećeni i putevi, a veći deo blačkog kraja od sinoć je ostao bez struje. Nezapamćena šteta, a i najstariji meštani, ne pamte ovako nešto. Nadaju se da će država stati uz njih i pomoći vrednim blačkim poljoprivrednicima koji vekovima unazad proizvode najbolje rakije od šljive.

 Agroinfo.rs/biznis.telegraf.rs

Šteta za čitav blački kraj gde su zasadi šljiva uništeni 100 posto

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Biće parcela na kojima uopšte neće biti prinosa. Od dana setve do današnjeg dana krompir pliva u vodi.

Nevreme koje je tokom prethodnog dana zahvatilo brojne delove Vojvodine, najviše nedaća donelo je selu Mošorin, prenose mediji. Osim na usevima, velike štete su i na kućama meštana, a ukupna šteta će tek biti utvrđena.

U nedelju popodne, tokom jakog nevremena u selu Severovo kod Arilja povređene su tri žene i jedno dete, kada je u drvo, u blizini nastrešnice ispod koje su se sklonili, udario grom.

U okviru ovogodišnje manifestacije 'Dani šljive' u Blacu, koja je zakazana za period od 20. do 22. avgusta, biće održan i izbor za najbolju šljivovu rakiju u 2021. godini. Utvrđeni su i uslovi za sve one koji žele da učestvuju u takmičarskom delu.

U popodnevnim časovima, 6. juna, jako nevreme praćeno kišom i gradom je pogodilo opštinu Ivanjica, a ispaljeno je 38 protivgradnih raketa čime se izbegla ogromna šteta. U pojedinim delovima, nažalost, grad je značajno oštetio malinu i druge useve.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić posetila je danas radarski centar Republičkog hidrometeorološkog zavoda na Bukulji, povodom završetka prve faze izgradnje automatizovanih protivgradnih stanica.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета