Tradicionalna zrenjaninska manifestacija 'Dani piva' okupila veliki broj posetilaca

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

U vikendu za nama po 36. put po redu u Zrenjaninu je održana tradicionalna manifestacija 'Dani piva' koja je okupila veliki broj ljubitelja čuvenog napitka.

Tradicionalni Dani Piva okupili su veliki broj posetilaca u Zrenjaninu tokom pet dana trajanja manifestacije. Uz poštovanje protivepidemijskih mera na više lokacija u gradu zainteresovani su imali prilike da učestvuju u raznovrsnom programu. Tokom dana organizovani su programi za decu, etno bazar, razgledanje gradom, dok je večernji program bio rezervisan za koncerte.

– Sve je bilo propraćeno sa puno posetilaca, imali smo posetioce i iz regiona. Mere bezbednosti su sprovedene kao i na ostalim manifestacijama, nismo imali nikakvih incidenata, što je najvažnije – ističe Zoran Ljubotina, direktor Turističkog centra Zrenjanina.

Najstariji, ali i najpopularniji program manifestacije Dani piva jeste takmičenje u brzom ispijanju piva. Takmičenje se organizuje u muškoj i ženskoj konkurenciji. Ovogodišnji pobednici su poznati Zrenjanincima, jer su i ranijih godina pobeđivali. Martin Kajtazi iz Bačke Palanke litru piva popio je za samo sedam sekundi i tri stotinke.

– Ovo je jubilarna trinaesta pobeda, naravno ne kačimo i dalje kriglu o klin – kaže Martin Kajtazi, pobednik takmičenja u brzom ispijanju piva.

Martina Trajković na Dane piva u Zrenjaninu dolazi iz Leskovca, za pobedu pola litre piva popila je za četiri sekunde i 19 stotinki.

– U Zrenjaninu na Danima piva je prelepo, zato i dolazim svake godine. Volim da dođem ovde ne samo zbog takmičenja nego zbog cele manifestacije koja je odlična – kaže Martina Trajković, pobednica takmičenja u brzom ispijanju piva.

Posetioci Dana piva u Zrenjaninu imali su priliku da isprobaju razne vrsta piva koje je izložilo tridesetak proizvođača.

Manifestacija Dani piva nastala je 1986. godine u čast 240 godina proizvodnje piva u Zrenjaninu, a posle prošlogodišnje pauze na radost posetioca ponovo je održana. Najupornije pivopije čak ni kiša koja je povremeno padala nije zaustavila da dođu na manifestaciju.

Agroinfo.rs/agrotv.net

Tradicionalna zrenjaninska manifestacija 'Dani piva' okupila veliki broj posetilaca

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Pivo napravljeno od graška i kiselog kupusa prodaje se i pije na Islandu! Več zamišljamo kakav je to ukus! Na islandu već vlada velika potražnja za ovim pivom!

U Zrenjaninu je 30. marta objavljen je oglas za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u dugom krugu javnih nadmetanja za područje grada, a ukupna površina koja je raspoloživa za davanje u zakup iznosi 7.783 hektara.

Određena sela u opštiniama Sečanj i Zrenjanin proglašena su za zaražena područja zbog pojave ptičijeg gripa, odnosno avijarne influence kod divljih ptica. Ovo je potvrđeno portalu zrenjaninski.com u Upravi za veterinu Ministarstva poljoprivrede.

Pivo napravljeno od graška i mariniranog kupusa, takozvano Božićno, postalo je hit među kupcima na Islandu i za svega nekoliko sati nestalo sa polica u trgovinama.

Grad Zrenjanin je raspisao javni poziv za podnošenje prijava za korišćenje sredstava za unapređenje organske proizvodnje na teritoriji Grada za 2021. godinu

Specijalni rezervat prirode 'Carska bara' porelazi u nadležnost ustanove 'Rezervati prirode' iz Zrenjanina, navedeno je u izmenama Uredbe o proglašenju ovog rezervata.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета