Tradicionalni 17. Zimski seminar farmera na Tari od 23. do 29. januara

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Tradicionalni Zimski seminar farmera na Tari održaće se po 17. put na ovoj planini od 23. do 29. januara u hotelu Omorika.

Ovaj događaj je jedinstvena prilika da se poljoprivrednici druže, razmene iskustva i dobiju adekvatne odgovore na postavljena pitanja.

Kako se navodi u saopštenju organizatora, Kluba 100P plus, od samog početka održavanja Seminar se pokazao posebno značajnim za umrežavanje mladih poljoprivrednika, koji kroz novostečena znanja i kontakte značajno razvijaju svoje gazdinstvo i smanjuju/optimizuju troškove proizvodnje.

Predavači na Seminaru su eminentni stručnjaci iz oblasti poljoprivrede.

Ministar poljoprivrede tradicionalno otvara seminar, a predstavnici Ministarstva poljoprivrede i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu učestvuju u radu seminara. Na ovogodišnjem seminaru gosti će biti i Ataše Ambasade Austrije za poljoprivredu Kristijan Bravenc i predsednik Austrijkog poljoprivredog klastera Herman Vizer.

Agroinfo.rs/agronews.rs

Tradicionalni 17. Zimski seminar farmera na Tari od 23. do 29. januara

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Vlada Srbije dozvolila je izvoz 150.000 tona pšenice, 150.000 tona kukuruza i 20.000 tona brašna mesečno, dok je za rafinisano suncokretovo ulje mesečna kvota 8.000.000 litara. Nadležni napominju da je izvoz pušten jer svega ima dovoljno.

Prema pisanjima medija, od oko 200 traktora, koje u okviru državnog projekta subvencioniše Ministarstvo poljoprivrede posredstvom Svetske banke uz podršku Asocijacije malinara, Ivanjičanima je podeljeno svega 12, i to baš, pred izbore krajem marta.

Dve nedavno priznate sorte breskve su prve srpske sorte iz varijeteta platycarpa odnosno pljosnate breskve. Sednice Komisije za priznavanje sorti koštičavih voćnih vrsta održana je 14. aprila na oglednom dobru Poljoprivrednog fakulteta – ”Radmilovac“.

Od danas, 15. aprila, svi zainteresovani pčelari mogu podneti zahteve za ostvarivanje prava na subvencije, kažu iz Uprave za agrarna plaćanja.

Međunardoni sajam hortikulture počeo je juče, 7. aprila u Beogradu, a pokrovitelj ove manifestacije je već 14 godina Ministarstvo poljoprivrede.

Od 1. aprila ove godine meso i proizvodi od mesa koji su poreklom iz Srbije u prodajnim objektima će biti obeleženi posebnom grafičkom oznakom.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета