U Deliblatskoj peščari se planira bušenje bunara da bi divljač imala pijaću vodu

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Direktor Šumskog gazdinstva „Banat“ Željko Sušec izjavio je da se planira bušenje još 4-5 bunara u centralnom delu lovišta u Deliblatskoj peščari, čime bi ona bila znatno snabdevenija pijaćom vodom, a što bi olakšalo život divljači u peščari. Plan je da se ovi bunari izbuše u naredne četiri godine.

Ovom prilikom, Sušec je izjavio:

- Za to je potrebna i projektna dokumentacija i određena odobrenja iz Zavoda za zaštitu prirode, ali radimo na tome da se ovaj projekat realizuje. Na taj način bi oko 75 odsto Deliblatske peščare pokrili pijaćom vodom i divljač ne bi imala problema sa vodom.

On je istakao i da Šumsko gazdinstvo „Banat“ ima svoja posebna pojila koja su uređena poslednjih pet godina i sa kojih divljač pije vodu, a da bi se sa novim bunarima situacija u peščari dodatno popravila.

Agroinfo.rs/agrotv.net

U Deliblatskoj peščari se planira bušenje bunara da bi divljač imala pijaću vodu

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Poljoprivrednicima iz Vojvodine uručeno je 134 ugovora o bespovratnim sredstvima za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru.

Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu dodelio je 60 ugovora za sufinansirеnjе nabavkе oprеmе za zaštitu od grada u voćnjacima i vinogradima u AP Vojvodini, na površini od 140 hеktara ukupne vrednosti 53,8 miliona dinara.

Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo uručio je juče ugovore o dodeli oko 60 miliona dinara korisnicima iz srpske pokrajine po osnovu konkursa za nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije i konkursu za nabavku opreme za proizvodnju piva.

Dragan Kleut, predsednik Saveza udruženja poljoprivrednika Banata izjavio je da su poljoprivredni proizvođači, nakon najavljenog današnjeg protesta, zbog čestih poziva policije ipak odustali od takvog vida izražavanja nezadovoljstva.

Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za održavanje naučno stručnih aktivnosti u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja u 2022. godini na teritoriji AP Vojvodine, a za ove potrebe je opredeljeno pet miliona dinara.

Predsednik Saveza udruženja poljoprivrednika Banata izjavio je da je ovo udruženje donelo odluku da obustavi proteste zbog neispunjenih zahteva Vlade Srbije do okončanja izbora.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета