Poljoprivrednici Banata: Zbog čestih poziva policije odustajemo od današnjih protesta

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Dragan Kleut, predsednik Saveza udruženja poljoprivrednika Banata izjavio je da su poljoprivredni proizvođači, nakon najavljenog današnjeg protesta, zbog čestih poziva policije ipak odustali od takvog vida izražavanja nezadovoljstva.

– Policija je verovatno dobila nalog vlasti i po nekoliko puta dnevno je zvala poljoprivrednike sa pitanjem kada će i gde započeti protest. Nije bilo pretnji, ali je ovladao strah jer nije slučajno da poljoprivrednike zovu po nekoliko puta na dan i u Kovačici, Kraljevu, Kragujevcu – rekao je Kleut za Betu.

Dodao je da su neki poljoprivredni proizvođači u Opovu pozivani i da daju iskaz u policiji.

Kleut je rekao da ih od najave protesta niko od nadležnih iz Ministarstva poljoprivrede ili Vlade Srbije nije zvao na razgovor povodom njihovih zahteva, među kojima je prvi da se ukine zabrana izvoza žitarica, dozvoli neograničeno točenje goriva u kanistere, pronađe sistemsko rešenje za subvencionisanje cene goriva, omoguće suvencije po hektaru od 200 evra i pojača kontrola uvezenog mesa.

Ratarima je, prema njegovim rečima, jedino preostalo da nakon izbora nove vlade ponove zahteve.

Udruženje poljoprivrednih proizvođača „Stig“ ranije danas takođe je otkazalo učešće na protestu jer im je Ministarstvo poljoprivrede omogućilo da dobiju drugu tranšu mineralnog đubriva po povlašćenim cenama.

Protest je bio najavljen vožnjom mehanizacije iz mesta prebivališta do Predsedništva u Beogradu.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Poljoprivrednici Banata: Zbog čestih poziva policije odustajemo od današnjih protesta

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Jesenja setva pšenice u Srbi se bliži kraju, zasejano je manje parcela nego prošle godine, zemljište je nedovoljno nađubreno, seme je korišćeno sa "tavana", a ne deklarisano, pa se dogodine ne može očekivati dobar rod, rekli su danas poljoprivrednici

Sredstva predviđena za poljoprivredu u budžetu za sledeću godinu dovoljna su za sva predviđena direktna davanja u okviru podsticaja u poljoprivredi, izjavila je danas državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Milica Đurđević.

Otopljavanje pogoduje poljoprivrednim štetočinama, jer mogu da ubrzaju razmnožavanje, prežive zimu i migriraju dalje ka severu. Priča o širenju insekata i drugih štetnih vrsta tek će da dobije na značaju, ocenila je naučnica Sandra Krengel-Horni.

Od uvođenja elektronskog sistema i početka primene zakona u januaru 2019. godne, broj legalno angažovanih sezonskih radnika povećan je više od 20 puta

Poljoprivrednike u Srbiji najviše muče višak mleka i mlečnih proizvoda na zalihama, kao i pad cene pšenice koji je došao iz Evrope, izjavila je ministarka poljoprivrede napominjući da su dogovorene mere usmerene na prevazilaženje tih problema

Poljoprivrednici u Srbiji će sledeće nedelje izaći na protest upozorenja, blokadom puteva na više mesta, ako država ne ponudi rešenja za probleme sa viškovima mleka i žitarica, izjavio je danas predsednik Udruženja odgajivača goveda u centralnoj Srbiji Milija Palamarević.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета