U kanalu DTD u Novom Sadu pronađen uginuli labud kod kog je potvrđeno prisustvo ptičijeg gripa

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

U oktobru mesecu prisustvo ptičijeg gripa je potvrđeno kod uginulih labudova u Beogradu, a ovoga puta je ova bolest pronađena kod mrtve jedinke u Novom Sadu.

Prethodnih dana potvrđeno je prisustvo ptičjeg gripa podtipa H5N1 u mrtvoj jedinki labuda grpca na kanalu DTD kod Luke Novi Sad.

Kako navodi Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, a prenosi 021, potvrda je stigla od nacionalne laboratorije za Avijarnu influencu – Veterinarskog specijalističkog instituta „Kraljevo“.

Telo mladog labuda pronađeno je uz obalu Dunava kod Limana 1.

Kako se navodi iz Društva , o ovom slučaju odmah je obavešten Naučni institut za veterinarstvo „Novi Sad“.

Agroinfo.rs/021.rs

U kanalu DTD u Novom Sadu pronađen uginuli labud kod kog je potvrđeno prisustvo ptičijeg gripa

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Vlasti u Mađarskoj ubile su više od 91.000 pataka nakon što su objavile izbijanje teškog virusa ptičjeg gripa (H5N1) na farmi u blizini rumunske granice, saopštila je danas Svetska organizacija za zdravlje životinja (OIE).

Međunarodna regata „Vode Vojvodine“ ove godine biće održana od 24. juna do 3. jula, 12. put, na kanalu Dunav-Tisa-Dunav. Prijave za učešće otvorene su do 20. maja.

Mađarska je prijavila izbijanje visoko patogenog virusa ptičijeg gripa H5N1 na dve farme, što je uslovilo masovno ubijanje životinja kako bi se sprečila katastrofa.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета