Masovni pomor radi sprečavanja širenja ptičijeg gripa

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Mađarska je prijavila izbijanje visoko patogenog virusa ptičijeg gripa H5N1 na dve farme, što je uslovilo masovno ubijanje životinja kako bi se sprečila katastrofa.

Saopštenje o izbijanju virusa na dve mađarske farme izdala je Svetska organizacija za zdravlje životinja (OIE).

Radi sprečavanja daljeg širenja zaraze, na jednoj farmi u regionu Bač-Kiškun ubijeno je više od 38.000 pataka i 500 gusaka na drugoj farmi, piše Glas javnosti.

Situacija se predstavlja kao vrlo ozbiljna s obzirom na to da je poslednjih dana Svetskoj organizaciji za zdravlje životinja prijavljeno nekoliko epidemija ptičijeg gripa u Evropi i Aziji. Ovo je signal da se virus veoma brzo širi, pa je neophodan poseban oprez.

Agroinfo.rs

Masovni pomor radi sprečavanja širenja ptičijeg gripa

Komentari

37 Quinolones are no longer recommended due to increasing resistance buy real cialis online

I was relieved to find a pharmacy with a lower [url=https://accutan.online/]accutane generic cost[/url] since I need it for a few months.

I need to [url=https://metforminv.com/]buy metformin Canada[/url] to manage my condition, it's as simple as that.

  • Od Eyemar
  • 2023-05-26 03:46:15

[url=https://zoloft.africa/]buy zoloft usa[/url]

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Vlasti u Mađarskoj ubile su više od 91.000 pataka nakon što su objavile izbijanje teškog virusa ptičjeg gripa (H5N1) na farmi u blizini rumunske granice, saopštila je danas Svetska organizacija za zdravlje životinja (OIE).

Ptičiji grip hara Evropom, a u Francuskoj je od novembra prošle godine uništeno više od 13 miliona komada živine zbog ove pošasti.

Određena sela u opštiniama Sečanj i Zrenjanin proglašena su za zaražena područja zbog pojave ptičijeg gripa, odnosno avijarne influence kod divljih ptica. Ovo je potvrđeno portalu zrenjaninski.com u Upravi za veterinu Ministarstva poljoprivrede.

U oktobru mesecu prisustvo ptičijeg gripa je potvrđeno kod uginulih labudova u Beogradu, a ovoga puta je ova bolest pronađena kod mrtve jedinke u Novom Sadu.

Prisustvo virusa avijarne influence (pottipa H5N8) kod divljih ptica potvrđeno je kod uginulih labudova 01. oktobra na teritoriji opštine Zemun kod dva labuda u Borči i na lokaciji Kovilovo, opština Palilula, na širem području grada Beograda, navodi se u saopštenju Uprave za veterinu.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета