U okviru programa za pomoć poljoprivrednicima, opština Vrnjačka Banja opredelila pet miliona dinara

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Vrnjačka Banja je za pomoć poljoprivrednicima i poljoprivrednim gazdinstvima izdvojila sredstva u iznosu od pet miliona dinara. Programom su predviđene investicije u fizičku imovinu, regresiranje veštačkog osemenjavanja i ulaganje u promotivne aktivnosti.

Program mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Vrnjačka Banja za 2021. godinu usvojen je od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Programom je predviđeno:
– 800.000,00 dinara za regresiranje veštačkog osemenjavanja priplodnih životinja (opština subvencioniše po svakom podnetom grlu 2.000,00 dinara)
– 3.600.000,00 dinara za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava (opština subvencioniše 40% od prikazane vrednosti investicije, u skladu sa Javnim pozivom i kriterijumima koje određuje Komisija za poljoprivredu)
– 600.000,00 dinara za promotivne aktivnosti, gde spadaju sajmovi, manifestacije izložbe

Rapisani Konkurs je trajao mesec dana i ukupno je podneto 125 zahteva. Poljoprivrednici su se javljali za nabavku kvalitetnih priplodnih grla mlečnih rasa, goveda, ovaca i koza, za opremu za mužu, hlađanje i čuvanje mleka na farmi, uključujući sve elemente, materijale i instalacije, za nabavku kvalitetnih priplodnih grla goveda, ovaca, koza i svinja koje se koriste za proizvodnju mesa, za podizanje novih ili obnavljanje postojećih višegodišnjih zasada voćaka, hmelja i vinove loze, za podizanje i opremanje plastenika za proizvodnju povrća, voća, cveća i rasadničku proizvodnju, za mašine, uređaje i opremu za navodnjavanje useva, za nabavku novih pčelinjih društava.

Agroinfo.rs/agrotv.net

U okviru programa za pomoć poljoprivrednicima, opština Vrnjačka Banja opredelila pet miliona dinara

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Jesenja setva pšenice u Srbi se bliži kraju, zasejano je manje parcela nego prošle godine, zemljište je nedovoljno nađubreno, seme je korišćeno sa "tavana", a ne deklarisano, pa se dogodine ne može očekivati dobar rod, rekli su danas poljoprivrednici

Sredstva predviđena za poljoprivredu u budžetu za sledeću godinu dovoljna su za sva predviđena direktna davanja u okviru podsticaja u poljoprivredi, izjavila je danas državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Milica Đurđević.

Otopljavanje pogoduje poljoprivrednim štetočinama, jer mogu da ubrzaju razmnožavanje, prežive zimu i migriraju dalje ka severu. Priča o širenju insekata i drugih štetnih vrsta tek će da dobije na značaju, ocenila je naučnica Sandra Krengel-Horni.

Od uvođenja elektronskog sistema i početka primene zakona u januaru 2019. godne, broj legalno angažovanih sezonskih radnika povećan je više od 20 puta

Poljoprivrednike u Srbiji najviše muče višak mleka i mlečnih proizvoda na zalihama, kao i pad cene pšenice koji je došao iz Evrope, izjavila je ministarka poljoprivrede napominjući da su dogovorene mere usmerene na prevazilaženje tih problema

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета