U Rumenki se otvara jedan od najvećih logističkih centara na našim prostorima

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Otvaranje RWA logističkog centra u Rumenki biće 29. oktobra u 14 časova, na Kisačkom putu br. 3.

Austrijska kompanija RWA u Rumenki otvara jedan od najvećih logističkih centara na teritoriji Republike Srbije. Kompleks objekata za skladištenje žitarica obuhvata silos ćelije kapaciteta 14.000 m2 i podna skladišta 11.000 m3, a najavljen je i dalji razvoj centra u budućem periodu.

Otvaranje logističkog centra je zakazano za 29. oktobar u 14 časova na Kisačkom putu broj 3 u Rumenki.

Otvaranju će prisustvovati predstavnici kompanije RWA, druge kompanije iz oblasti agrara, poljoprivrednici, Mihael Dobersberger, trgovinski ataše u Ambasadi Austrije i Erika Teoman-Brener, trgovinska savetnica u Ambasadi Austrije.

Agroinfo.rs

U Rumenki se otvara jedan od najvećih logističkih centara na našim prostorima

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

U Srbiji pšenica predstavlja jednu od najvažnijih poljoprivrednih kultura. Ipak, rat u Ukrajini uzrokovao je globalne poremećaje na tržištu, pa su tako i silosi u našoj zemlji još uvek puni, uprkos tome što se bliži nova žetva.

Pšenicu i druge useve ugrožava trenutni nedostatak vlage što usporava rast biljaka, ali iz Nezavisne asocijacije poljoprivrednika Srbije kažu da stanje još uvek nije alarmantno.

Agroanalitičar Goran Đaković rekao je da smo ponovo oborili rekord što se tiče izvoza voća - prošle godine inkasirali smo 824,1 milion evra, a samo od malina zaradimo 300 miliona evra.

Najava da će se Srbija dugoročno snabdevati azotnim đubrivima iz Irana, mogla bi da predstavlja značajnu šansu za nas. Paralelno sa uvozom đubriva, Srbija bi u Iran izvozila kukuruz i druge žitarice.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da bi ova zemlja mogla da izgubi desetine miliona tona žitarica zbog ruske blokade njenih crnomorskih luka, što bi izazvalo prehrambenu krizu koja će pogoditi Evropu, Aziju, Afriku.

Rat u Ukrajini doveo je do brojnih poremećaja na svetskom tržištu i do poskupljenja na svim nivoima. Poljoprivrednici u Nemčkoj strahuju da bi cene i dalje mogle da rastu, naročito u sektoru žitarica.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета