U Vojvodini pokraden suncokret sa njiva, šteta milionska

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Sve su češće krađe na njivama, a ovaj put je u Vojvodini pokraden suncokret. Procenjena šteta je veća od 1,3 miliona dinara.

U banatskom selu Lokve, 11 kilometara od Alibunara i 40 kilometara od Vršca pre tri dana, u nedelju uveče, pokraden je suncokret sa nekoliko privatnih njiva. Počinioci još uvek nisu poznati.

Suncokret je pokraden sa 15 hektara, a šteta iznosi preko 1,3 miliona dinara. U ime oštećenih porodica, mesna zajednica Lokve poziva sve građane koji imaju bilo kakve informacije o ovom događaju da se jave kako bi se ovakvim krađama stalo na put i ubuduće, preneo je evrsac.rs 

Krađe sa njiva su u našoj zemlji sve češća pojava i mora im se stati na put. Dešava se da lopovi uđu u zasad i preko noći oberu veći deo roda, kao što je nedavno to bio slučaj sa nektarinama u selima oko Topole kada je pokraden rod prve klase.

Apelujemo na sve građane koji primete krađe ovog tipa da iste odmah prijave organima reda.

Agroinfo.rs

U Vojvodini pokraden suncokret sa njiva, šteta milionska

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Dragan Kleut, predsednik Saveza udruženja poljoprivrednika Banata izjavio je da su poljoprivredni proizvođači, nakon najavljenog današnjeg protesta, zbog čestih poziva policije ipak odustali od takvog vida izražavanja nezadovoljstva.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Javni oglas za davanje prava na gazdovnje lovištima, a pravo na gazdovanje daje se na 10 godina.

Predsednik Saveza udruženja poljoprivrednika Banata izjavio je da je ovo udruženje donelo odluku da obustavi proteste zbog neispunjenih zahteva Vlade Srbije do okončanja izbora.

Sporazum između Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Razvojnog fonda AP Vojvodine, na osnovu kojeg Sekretarijat subvencioniše troškove naknade za obradu kreditnog zahteva i kamate po konkursima Fonda u oblasti turizma, poptisan je danas u Pokrajinskoj vladi.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za za sufinansiranje izgradnje, sanacije, rekonstrukcije i izrade tehničke dokumentacije vodnih objekata u javnoj svojini i izrade projektno tehničke dokumentacije objekata fekalne kanalizacije na teritoriji AP Vojvodine u 2022. godini.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je konkurs koji će biti otvoren do 18. februara, a odnosi se na dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета