Ukrajina optužila Rusiju da je ukrala žito vredno 100 miliona dolara, a zatim ga prodala

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine ječ je optužilo Rusiju da krade žito i pokušava da proda deo na globalnim tržištima navodeći da krađa ukrajinskog žita predstavlja ”pljačku“.

Ministarstvo je u saopštenju upozorilo zemlje koje kupuju rusko žito da neke od njegovih pošiljki mogu sadržati žito ukradeno iz Ukrajine, što one koje kupuju čini mogućim saučesnicima. Ukrajina procenjuje da je Rusija možda već ukrala 400.000-500.000 metričkih tona žitarica koje koštaju preko 100 miliona dolara.

- Praktično svi brodovi koji napuštaju Sevastopolj sa tovarom žita nose žito ukradeno iz Ukrajine - navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je pozvalo globalnu zajednicu da pooštri sankcije Rusiji. 

Agroinfo.rs/beta.rs

Ukrajina optužila Rusiju da je ukrala žito vredno 100 miliona dolara, a zatim ga prodala

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Najave da nas očekuje veoma neizvesna zima što se tiče, pre svega, snabdevanja strujom i gasom, odrazila se i na cene drugih energenata, pre svega ogrevnog drveta, uglja i peleta.

Nadležne inspekcije će u cilju zaštite potrošača svakako sprovesti pojačane kontrole

Od aprila 2021. do aprila 2022. cena mesa je porasla za 19,5 %. Meso je zato za mnoge postalo luksuz.

Najskuplje poljoprivredno zemljište u Srbiji u 2021. godini prometovano je u opštini Žitište po ceni od 3,5 miliona evra za 303 hektara, navodi se u izveštaju Republičkog geodetskog zavoda (RGZ).

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović ocenila je da je litijum kritična mineralna sirovina na globalnom nivou i velika razvojna šansa za Srbiju.

Cene proizvoda i usluga lične potrošnje u aprilu 2022. godine, u odnosu na mart 2022. godine, u proseku su povećane za 1,5%.Potrošačke cene u aprilu 2022. godine, u poređenju sa istim mesecom prethodne godine, povećane su za 9,6%, dok su u poređenju sa decembrom 2021. godine u proseku povećane za 4,3%.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета