Ukrajina optužila Rusiju da je ukrala žito vredno 100 miliona dolara, a zatim ga prodala

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine ječ je optužilo Rusiju da krade žito i pokušava da proda deo na globalnim tržištima navodeći da krađa ukrajinskog žita predstavlja ”pljačku“.

Ministarstvo je u saopštenju upozorilo zemlje koje kupuju rusko žito da neke od njegovih pošiljki mogu sadržati žito ukradeno iz Ukrajine, što one koje kupuju čini mogućim saučesnicima. Ukrajina procenjuje da je Rusija možda već ukrala 400.000-500.000 metričkih tona žitarica koje koštaju preko 100 miliona dolara.

- Praktično svi brodovi koji napuštaju Sevastopolj sa tovarom žita nose žito ukradeno iz Ukrajine - navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je pozvalo globalnu zajednicu da pooštri sankcije Rusiji. 

Agroinfo.rs/beta.rs

Ukrajina optužila Rusiju da je ukrala žito vredno 100 miliona dolara, a zatim ga prodala

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Maslinovo ulje je poskupelo zbog velike suše od prošle godine u Španiji, gde se proizvodi oko 40 odsto maslinovog ulja

Poljoprivrednike u Srbiji najviše muče višak mleka i mlečnih proizvoda na zalihama, kao i pad cene pšenice koji je došao iz Evrope, izjavila je ministarka poljoprivrede napominjući da su dogovorene mere usmerene na prevazilaženje tih problema

Rakija od šljive je naš nacionalni simbol, a ljubitelji dobre kapljice rame uz rame joj dodaju i onu od dunje, kruške, kajsije. Pije se i "loza", rakija od jabuke, medovača. Međutim, retki su oni koji degustiraju rakiju od mušmule. Razlog je što je i malo proizvođača, a jedan od njih je Ilija Stanković iz Malog Požarevca.

Predsednik Sabora proizvođača agroprivrede Srbije (SPAS) Zoran Milićević najavio je u petak protest stočara i proizvođača mleka za 12. maj, u Beogradu ispred Predsedništva, sa zahtevom da sa predsednikom Aleksandrom Vučićem razgovaraju o problemima u poljoprivredi.

Nekada velika pomama za uzgojem puževa vladala je u Srbiji, a u susednoj Hrvatskoj, tačnije posle kiše po Slavoniji i Baranji, nicali su natpisi "otkup puževa" u vreme njihove berbe, tokom aprila do sredine maja. Međutim, sada ih je sve manje. No, jedna otkupna stanica na istom je mestu već 20 godina. Čim se pređe preko Drave mostom kod Osijeka, sveže pobrani puževi mogu se predati Osječanki Jozef

U Hrvatskoj se proizvede oko 500 hiljada komada pršuta godišnje, a potroši se oko milion

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета