Uspešna prodaja poljoprivrednog zemljišta iz stečaja AD Ljutovo

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Poljoprivredno zemljište na Paliću i u katastarskoj opštini Novi grad prodato je kroz stečaj firme Ljutovo, objavila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.

Pomenuto poljoprivredno zemljište kupili su subotički Gorki list i Beograđanin Siniša Narić.

Gorki list je za 101 milion dinara, što je pola miliona više od početne cene, na javnom nadmetanju kupio površinu od gotovo 285 hektara, prenosi RTV.

U drugoj, odvojenoj prodaji, Siniša Narić je pobedio sa ponudom od 76 miliona dinara za 196 hektara poljoprivrivrednog zemljišta.

Početna cena u drugom javnom nadmetanju iznosila je 24,1 miliona dinara.

Zemljište koje je kupio Narić nalazi se u režimu 3. stepena zaštite unutar Parka izuzetnih odlika „Subotička peščara“.

Prva prodaja zemljišta iz stečaja AD Ljutovo tako je bila i uspešna.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Uspešna prodaja poljoprivrednog zemljišta iz stečaja AD Ljutovo

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Imovina Navipa AD u stečaju u Novom Sadu ponuđena je na prodaju po početnoj ceni od 211,4 miliona dinara, prenosi RTV.

Najveći zakupci državnog poljoprivrednog zemljišta, pored nekoliko srpskih kompanija, su i one čiji vlasnici imaju pasoše drugih država, poput Ujedinjenih Arapskih Emirata, Hrvatske i Rusije, a cena koju godišnje plaćaju za najam srpskih oranica kreće se od 206 do 288 evra po hektaru na godišnjem nivou.

U prvoj polovini godine najskuplje poljoprivredno zemljište bilo je u Južnobačkom okrugu gde je hektar prodat za oko 31.000 evra, navodi se u polugodišnjem izveštaju Republičkog geodetskog zavoda (RGZ).

Vlada Srbije je ovih dana donela Uredbu o uslovima, načinu i postupku za davanja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na korišćenje u nepoljoprivredne svrhe.

Najnovijom vladinom uredbom je predviđeno da država poljoprivredno zemljište u svom vlasništvu može dati i u druge, nepoljoprivredne, svrhe.

Uredba o uslovima, načinu i postupku za davanje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na korišćenje u nepoljoprivredne svrhe, koju je u petak usvojila Vlada, otvoriće mogućnost da svaka opština dobije svoju agrobiznis zonu, izjavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета