„Vinska vizija Otvoreni Balkan“ od 1. do 4. septembra u Beogradu

Foto:pixabay.free

Foto:pixabay.free

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije saopštilo je da će prvi međunarodni sajam vina „Vinska vizija Otvoreni Balkan“ biti održan na Beogradskom sajmu od 1. do 4. septembra pod pokroviteljstvom vlada Srbije, Severne Makedonije i Albanije, u okviru inicijative „Otvoreni Balkan“.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić ocenila je da je ova manifestacija jedinstvena, ne samo zbog predstavljanja vinskog gastronomskog turizma, već i zbog promocije turističkih destinacija zemalja „Otvorenog Balkana“.

– „Vinska vizija Otvoreni Balkan“ jedan je od prvih zajedničkih koraka u konkretizaciji ideja i strategije „Otvorenog Balkana“. Ova manifestacija je plod zajedničkog rada triju država i idealna prilika, ne samo da se vinski putevi Balkana pozicioniraju na svetskoj mapi vinskih tura, već i da se naše zemlje bolje i lakše utvrde na svetskoj mapi atraktivnih turističkih destinacija – poručila je ona.

Matić je izrazila očekivanje da će „Vinska vizija Otvoreni Balkan“, koja prve godine održavanja okuplja izlagače iz regiona, ali i iz čitavog sveta, postati tradicionalna manifestacija i jedan od neizbežnih evropskih festivala gastronomije i turizma.

Prema njenim rečima, cilj sajma je da proslavi vrhunsko umeće majstora u proizvodnji najboljih vina i promoviše jedinstveni spoj ukusa i mirisa koji predstavljaju duh Balkana, njegovu geografiju i bogatstvo sorti.

Prvi međunarodni sajam vina omogućiće vinogradarima, proizvođačima vina, predstavnicima vinarija, enolozima, somelijerima, kao i distributerima i trgovcima vinom iz regiona i šire, da se okupe, umreže, podele iskustva, predstave se široj javnosti i prošire svoje poslovanje.

Agroinfo.rs/agrotv.net

„Vinska vizija Otvoreni Balkan“ od 1. do 4. septembra u Beogradu

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Iako je ova godina bila vrlo problematična kada su u pitanju vremenski uslovi, suše nisu nanele velike probleme vinovoj lozi.

Najneobičnija i najzabavnija vinska manifestacija u regionu, Vinski maraton na Paliću, ove godine biće održan u subotu 18. septembra. U nastavku saznajte zašto je ovaj događaj tako poseban.

Najpoznatija manifestacija posvećena vinu i vinarima u našoj zemlji, Župska berba, koja je trebalo da se održi 16-19. septembra, otkazana je zbog epidemije koronavirusa.

Nova vinska manifestacija pod nazivom Vrnjački festival vina biće održana u Vrnjačkoj Banji 13. i 14. avgusta u parku kod Muzičkog paviljona. Tada će ovo turističko mesto biti domaćin najboljim proizvođačima iz zemlje.

Najpoznatija manifestacija posvećena vinu i vinarima u našoj zemlji, Župska berba, biće održana po 57. put od 16. do 19 septembra u Aleksandrovcu.

Poljoprivredne stručne službe iz nekoliko gradova su po nalogu Ministarstva poljoprivrede morale da kupe elaborate o vinogradarstvu od Saveza vinara i vinogradara za 12 miliona dinara. Portal 'Pištaljka' objavio je da se elaborat, u koji su njihovi novinari imali uvid, dobrim delom sastojao od podataka koje se besplatno mogu naći na internetu.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета