Vlada osnovala Radnu grupu za pripremu zelenih obveznica

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Vlada Srbije donela je odluku o obrazovanju radne grupe za pripremu, izradu i sprovođenje okvirnog dokumenta za izdavanje zelenih obveznica Republike Srbije na međunarodnom finansijskom tržištu

Zelene obveznice služe za finansiranje investicija u oblasti zaštite životne sredine.

Predsednik radne grupe je ministar finansija Siniša Mali, objavljeno je u Službenom glasniku.

Međuresornu radnu grupu čine predstavnici Ministarstva finansija, Ministarstva zaštite životne sredine, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva rudarstva i energetike, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ministarstva za evropske integracije.

Radna grupa će o svom radu najmanje jednom godišnje podnositi izveštaj vladi i investitorima.

Takođe, Radna grupa može angažovati stručnjake iz različitih oblasti, tražiti od organa državne uprave, javnih preduzeća i drugih organizacija i privrednih društava podatke, dokumenta i izveštaje.

Agroinfo.rs/agronews.rs

Vlada osnovala Radnu grupu za pripremu zelenih obveznica

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Komisija za sprovođenje postupka raspodele sredstava opštine Kula raspisala je Konkurs za prijavu projekata/programa u oblasti zaštite i unapređivanja životne sredine.

Zaječarska pivara koja je u vlasništvu kompanije “Heineken”, prva je u Srbiji kojoj je dodeljena integrisana dozvola za prevenciju i kontrolu zagađenja životne sredine IPPC. Ovo je značajan korak ka zdravijoj i čistijoj Srbiji.

Predstavnici Evropske zelene partije (EZP) predstavili su danas podatke da se samo u klanicama u Srbiji, na godišnjem nivou generiše oko 180.000 tona životinjskog otpada za koji se „ne zna gde završava“, kao i da u ovom trenutku u Srbiji ne postoji odgovarajuće rešenje tog problema.

Termoelektrane na ugalj na zapadnom Balkanu pretnja su zdravlju i bezbednosti evropskog stanovništva zbog povećane emisije štetnih materija, poručili su učesnici panela u sklopu obeležavanja evropske Zelene nedelje.

Ministarka zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Irena Vujović potpisala je sa ambasadorom Kraljevine Švedske Janom Lundinom Sporazum o produžetku Programa podrške infrastrukturnim projektima zaštite životne sredine (EISP 2) za još dve godine.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета