VLADA SRBIJE ODLUČILA: Cena goriva ograničena još 30 dana, privremeno smanjenje akciza za 20 odsto

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o ograničenju cena naftnih derivata evrodizel i evro premijum BMB 95 u cilju sprečavanja većih poremećaja i očuvanja životnog standarda stanovništva.

Uredba stupa sutra na snagu i važiće narednih 30 dana, odnosno do 11. aprila.

Uredbom se utvrđuje maksimalna maloprodajna cena i obavezuju privredni subjekti koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava, a koji su do donošenja uredbe vršili isporučivali derivate, da nastave sa isporukom isključivo utakanjem u pogonske rezervoare prevoznih sredstava, prenosi Sputnjik.

U Vladi je doneta odluka o privremenom smanjivanju akciza za 20 odsto od sadašnjeg iznosa na derivate nafte — olovni benzin, bezolovni benzin i gasna ulja.

Odluka koja se odnosi na naftu i ulja dobijena od bitumenoznih minerala, važiće do 31. decembra ove godine, saopšteno je iz Vlade.

Agroinfo.rs

VLADA SRBIJE ODLUČILA: Cena goriva ograničena još 30 dana, privremeno smanjenje akciza za 20 odsto

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Zbog praznika, nove cene goriva su stigle danas i u narednih nedelju dana ostaju na istom nivou na kom su bile od 15. aprila, saopštilo je Ministarstvo trgovine.

Nakon što je Vlada Srbije zabranila izvoz žitarica i ulja, a potom odobrila izvoz rafinisanog ulja, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da će biti dozvoljen kontrolisan izvoz pšenice prema ugovorima država iz regiona, prvo prema Albaniji.

Vlada Srbije je zabranila izvoz pšenice, kukuruza, brašna i ulja, a Privredna komora će predložiti uveđenje kvote kao rešenje koje će koristiti privredi, farmerima i državi, saopšteno je iz PKS.

Srbija će u narednim danima doneti odluku o zabrani izvoza pšenice, a dozvola za izvoz će moći da se dobije samo uz pristanak Vlade.

Nakon sastanka sa ministrom poljoprivrede, šabački poljoprivrednici nisu postigli nikakav dogovor, dok poljoprivrednici iz Vojvodie najavljuju nove proteste.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета