Vode Vojvodine: U borbi protiv ribokrađe pomagaće 27 obučenih volontera

Foto: pixabay free

Foto: pixabay free

Direktor JVP „Vode Vojvodine“, Srđan Kružević, dodelio je značke za 27 ribočuvara – volontera koji su položili test na poziv ovog preduzeća da pomognu u borbi protiv ribokrađe.

Za ovu akciju JVP „Vode Vojvodine“ vladalo je izuzetno interesovanje zaljubljenika u ribolov i entuzijasta koji žele da pomognu u očuvanju ribljeg fonda.

-Nadam se da ste svesni pozicije u kojoj se nalazite sada kada imate mogućnost da se legitimišete na ovaj način. Kada se predstavite kao ribočuvar – volonter, legitimišete se u ime JVP „Vode Vojvodine“, institucije kojoj je dodeljena velika površina vode na upravljanje, uključujući i zaštićena prirodna područja.

Šesnaest profesionalnih ribočuvara, koliko ih imamo, apsolutno ne mogu da odgovore potrebama na terenu, rekao je Kružević, koji se zahvalio prisutnima što se aktivno uključuju u sprečavanje krađe ribe.

On je podsetio da je JVP „Vode Vojvodine“ u prethodnom periodu uložilo značajna sredstva u obnavljanje opreme za ribočuvare, kojima su nabavljeni novi čamci i novi terenski automobili, oprema za osmatranje i snimanje sa vode i iz vazduha. Takođe je istakao da je saradnja sa policijom na visokom nivou.

Svi nosioci znački ribočuvar – volonter položili su test, koji je bio koncipiran poput zvaničnog ispita za ribočuvare i tako dokazali svoje poznavanje zakona i pravilnika koji se odnose na ribolov.

Pokretanjem akcije ribočuvar – volonter, JVP „Vode Vojvodine“ želi da stvori jedan široki front ne samo u borbi protiv ribokradica, već i za očuvanje životne sredine uopšte.

Agroinfo.rs/agrosmart.net/

Vode Vojvodine: U borbi protiv ribokrađe pomagaće 27 obučenih volontera

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Iz Javnog preduzeća "Vode Vojvodine" objavili su da je završen Konkurs za dobrovoljce koji su bili zainteresovani ra postanu ribočuvari - volonteri.

Pozivaju se svi zainteresovani dobrovoljci koji žele da postanu ribočuvari volonteri i time doprinesu očuvanju ribljeg fonda na našim ribolovnim vodama, da preuzmu Priručnik ribočuvar-volonter koji će služiti za polaganje testa za tu namenu.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета