Vratiti pojam seoske opštine i izmeniti zakon predlaže Krkobabić

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Milan Krkobabić ministar za brigu o selu u Vladi Republike Srbije osetio je selo Ratare u opštini Smederevska Palanka, gde je sa meštanima i rukovodstvom opštine razgovarao o potrebama stanovnika ovog i okolnih sela i o pokretanju privredne aktivnosti u tom kraju.

Krkobabić, koji je i kopredsednik Nacionalnog tima za preporod sela Srbije, najavio je da će biti pokrenuta inicijativa za izmenu seta zakona, a pre svega onog o teritorijalnoj organizaciji Srbije, kako bismo vratili pojam seoske opštine.

On je istakao da će to ministarstvo pomoći da se domovi kulture po selima, pa i onaj u Ratarima, opreme i adaptiraju u multifunkcionalne objekte.

Tokom sastanka bilo je reči i o oživljavanju zemljoradničke zadruge „Ratari“, koja je nekada uspešno opsluživala seljane ovog kraja, a sada već godinama ne radi.

Predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen naglasio je da će lokalna samouprava podržati svaku inicijativu za oporavak sela sa ove teritorije.

Izvor:agrosmart.net

Vratiti pojam seoske opštine i izmeniti zakon predlaže Krkobabić

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Na nedavnom savetovanju poljoprivrednika i agronoma na Zlatiboru ratari su bili pod‌jednako zainteresovani za inovacije u biljnoj proizvodnji, posebno zaštiti, ali i za tržišne uslove.

Prema podacima Zavoda za statistiku, ove godine najviše je podbacio rod kukuruza - za četvrtinu je manji nego prošle godine, a pšenice 9,6 odsto manji.

Ni nakon devet sati razgovora u Vladi Srbije nema dogovora o otkupnoj ceni suncokreta, ali je postignuta visoka saglasnost o premijama za mleko, kaže resorni ministar Branislav Nedimović.

Vlada Hrvatske zamrzla je cene goriva na 30 dana, kako bi smanjila udar porasta cena energenata na građane.

Jedan od konkursa u oblasti agrara naše zemlje odnosi se i na nabavku poljoprivredne mehanizacije i traktora. Ovim će se omogućiti da oko 700 ratara nabavi nove traktore.

Poštovani poljoprivrednici - ratari, ovo je period godine kada treba da se razbudimo od zimskog sna i aktivno se posvetimo našim njivama!

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета