Za 11,8 odsto su porasle cene poljoprivrednih proizvoda

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Cene proizvoda poljoprivrede i ribarstva u novembru 2020. godine, u odnosu na isti mesec 2019. godine, povećane su za 11,8%.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u odnosu na isti mesec prethodne godine, najveći uticaj na rast cena zabeležen je u grupama: Žita (24,2%), Industrijsko bilje (13,6%), i Voće (18,9%).

Cene proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u novembru 2020. godine, u odnosu na oktobar 2020. godine, u proseku su povećane za 1,9%.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u odnosu na prethodni mesec, najveći uticaj na rast cena zabeležen je u grupama: Žita (3,4%), Industrijsko bilje (2,2%) i Voće (11,1%).

Cene proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u periodu januar-novembar 2020. godine, u odnosu na isti period 2019. godine, u proseku su povećane za 4,4%.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u periodu januar-novembar 2020. godine u odnosu na isti period 2019. godine, najveći uticaj na rast cena zabeležen je u grupama: Industrijsko bilje (9,5%) i Voće (32,4%).

Izvor:agrosmart.net

Za 11,8 odsto su porasle cene poljoprivrednih proizvoda

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Uoči Vaskršnjih praznika JVP "Vode Vojvodine" u pojačanim kontrolama ribolovnih voda zaplenile su čak 11 kilometara nelegalno postavljenih mreža.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, cene proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u februaru 2022. godine, u odnosu na isti mesec 2021. godine, povećane su za 17,9 odsto.

Pozivaju se svi zainteresovani dobrovoljci koji žele da postanu ribočuvari volonteri i time doprinesu očuvanju ribljeg fonda na našim ribolovnim vodama, da preuzmu Priručnik ribočuvar-volonter koji će služiti za polaganje testa za tu namenu.

Cene proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u decembru 2021. godine, u odnosu na isti mesec 2020. godine, povećane su za 29,1%, saopšteno je iz Republičkog zavoda za statistiku.

Riba je vrlo zdrava, ali je vreme njenog čuvanja dosta kraće od mesa toplokrvnih životinja. Ovome u značajnoj meri doprinosi velika količina vode u ribi, a u tom mislu je vrlo značajno razlikovati svežu od ribe koja nije pogodna za ishranu.

Cene proizvoda poljoprivrede i ribarstva povećane su u oktobru ove godine za 38,1 odsto u odnosu na isti period lane.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета