DOLIJALE RIBOKRADICE: Uoči Vaskrsa zaplenjeno čak 11 kilometara nelegalno postavljenih mreža

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Uoči Vaskršnjih praznika JVP "Vode Vojvodine" u pojačanim kontrolama ribolovnih voda zaplenile su čak 11 kilometara nelegalno postavljenih mreža.

Kako mediji javljaju, ribočuvari ovog preduzeća oduzeli su i više komada nedozvoljenog alata, a podnete su i četiri prijave.

Najviše nelegalno postavljenih mreža, čak 3,3 kilometara, pronađeno je u Parku prirode „Jegrička“. Pored Jegričke, ribolovci su pojačano kontrolisani i na kanalu Bečej-Bogojevo, kanalu Novi Sad-Savino Selo, kanalu Sombor-Bezdan, Kikindskom kanalu, te kanalu Novi Bečej-Banatska Palanka i na Dunavu.

Akcija pojačane kontrole ribolovnih voda sprovedena je uoči uskršnjih praznika s obzirom na to da je poznato da je to jedan od perioda velike aktivnosti ribokradica.

Ribočuvarska služba JVP „Vode Vojvodine“ poseduje od prošle godine savremenu opremu i primenjuje novi organizacioni pristup u radu, što je  dalo rezultat u borbi protiv ribokrađe.

Agroinfo.rs

DOLIJALE RIBOKRADICE: Uoči Vaskrsa zaplenjeno čak 11 kilometara nelegalno postavljenih mreža

Komentari

PLoS One 9 e100829 cialis 40 mg

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Pozivaju se svi zainteresovani dobrovoljci koji žele da postanu ribočuvari volonteri i time doprinesu očuvanju ribljeg fonda na našim ribolovnim vodama, da preuzmu Priručnik ribočuvar-volonter koji će služiti za polaganje testa za tu namenu.

Cene proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u decembru 2021. godine, u odnosu na isti mesec 2020. godine, povećane su za 29,1%, saopšteno je iz Republičkog zavoda za statistiku.

Riba je vrlo zdrava, ali je vreme njenog čuvanja dosta kraće od mesa toplokrvnih životinja. Ovome u značajnoj meri doprinosi velika količina vode u ribi, a u tom mislu je vrlo značajno razlikovati svežu od ribe koja nije pogodna za ishranu.

Cene proizvoda poljoprivrede i ribarstva povećane su u oktobru ove godine za 38,1 odsto u odnosu na isti period lane.

Ne čudi činjenica da je proizvodnja ribe u ovoj godini smanjena u odnosu na prošlu za oko 30 odsto, s obzirom na to da su površine pod ribnjacima sa 12.000-15.000 hektara smanjene na nešto ispod 5.000 hektara.

Pod simboličnim nazivom „Milion jedinki riblje mlađi u 2021.godini vratimo Dunavu i Savi“, realizovana je prva uspešna akcija spasavanja ribe i riblje mlađi, kao i njena translokacija u glavne rečne tokove Dunava i Save.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета