Za godinu dana cene poljoprivrednih proizvoda porasle 7,4 odsto

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Cene proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u januaru 2021. godine, u odnosu na isti mesec 2020. godine, povećane su za 7,4%, saopšteno je iz Republičkog zavoda za statistiku.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u odnosu na isti mesec prethodne godine, najveći uticaj na rast cena zabeležen je u grupama: Industrijsko bilje (25,4%) i Žita (23,9%).

Cene proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u januaru 2021. godine, u odnosu na decembar 2020. godine, u proseku su povećane za 4,7%.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u odnosu na prethodni mesec, najveći uticaj na rast cena zabeležen je u grupama: Žita (11,8%) i Industrijsko bilje (10,1%).

Cene proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u periodu januar-decembar 2020. godine, u odnosu na isti period 2019. godine, u proseku su povećane za 4,7%.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u periodu januar-decembar 2020. godine u odnosu na isti period 2019. godine, najveći uticaj na rast cena zabeležen je u grupama: Industrijsko bilje (10,2%) i Voće (30,1%).

 

Agroinfo.rs/agrosmart.net

 

Za godinu dana cene poljoprivrednih proizvoda porasle 7,4 odsto

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Snažan pad cena prirodnog gasa u Evropi omogućava najvećim proizvođačima đubriva da nastave proizvodnju uz znatno niže troškove.

Cene reprodukcionog materijala, sredstava rada i usluga u poljoprivredi u III kvartalu 2022. godine, u odnosu na isti kvartal 2021. godine, povećane su za 28,7%, objavio je Republički zavod za statistiku.

Cene proizvoda i usluga lične potrošnje u aprilu 2022. godine, u odnosu na mart 2022. godine, u proseku su povećane za 1,5%.Potrošačke cene u aprilu 2022. godine, u poređenju sa istim mesecom prethodne godine, povećane su za 9,6%, dok su u poređenju sa decembrom 2021. godine u proseku povećane za 4,3%.

U Nemačkoj su ove nedelje cene mesa, mleka i mlečnih proizvoda poskupele i do 30 odsto.

Prestanak Uredbe o ograničenju cena osnovnih životnih namirnica se približava, a još uvek je neizvesno koliko će ovi proizvodi koštati.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio da će se danas održati sastanak na kome će se doneti odluka o zabrani izvoza pšenice, brašna, kukuruza i ulja.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета